HCAW had zondag geen enkele kans tegen Vaessen Pioniers.
HCAW had zondag geen enkele kans tegen Vaessen Pioniers. Foto: Bob Awick

HCAW zesde na zege

BUSSUM - Met een knappe zege heeft HCAW afgelopen weekend goede zaken gedaan. De Bussumse honkbalhoofdklasser won donderdag met 8-2 van het sterke Vaessen Pioniers en klom daarmee naar een zesde plaats van het klassement. De andere twee duels tegen de Hoofddorpers verloor HCAW wel: zowel zaterdag (7-4) als zondag (0-16) bleef een volgende stunt achterwege.

Vooral door een sterke derde slagbeurt waren de honkballers van HCAW donderdag beter dan het sterke Vaessen Pioniers. HCAW speelde meteen erg scherp, Vaessen Pioniers moest nog wakker worden na de zomerstop. De derde slagbeurt van de Bussumers leverde maar liefst vijf punten op en daarmee werd het fundament gelegd voor de zege. De Hoofddorpers deden nog wel wat terug, maar dat was onvoldoende voor hen om nog een goed resultaat te kunnen boeken.

Schade beperkt
Zaterdag en zondag was alles anders voor HCAW. De Bussumers maakten geen enkele kans tegen de Hoofddorpers en moesten zich al snel neerleggen bij een nederlaag. Zaterdag nam Vaessen Pioniers puntje voor puntje afstand van de Bussumers. Pas toen de zege voor de Hoofddorpers zo goed als zeker was, kon HCAW wat terug doen en de schade een beetje beperken. Kans op een echte ommekeer was er geen moment.

Bussumers kansloos
Een dag later was het spel van HCAW eveneens onvoldoende. De Bussumers schoten op alle fronten tekort en waren kansloos. Vaessen Pioniers scoorde er op los en kon de zege tegen de Bussumers al snel zeker stellen.

Spannende week
Komende week speelt HCAW de laatste 3 duels voordat de play-offs van start gaan. De Bussumers treffen dan concurrent DSS. HCAW heeft aan twee zeges voldoende om de zesde plaats zeker te stellen.

De zesde plaats geeft HCAW een voordeel: de Bussumers nemen dan 4 punten mee naar de play-offs, twee punten meer dan de ploeg op de zevende plaats. Er staat komend weekend dus nog heel wat op het spel voor de honkballers.

HCAW vertrekt morgen en zaterdag naar Haarlem voor de eerste twee duels. Zondag komt DSS naar Bussum voor het laatste duel.

HCAW speelt komend weekend haar laatste 'normale' duels.