Schaduw en water zorgen voor afkoeling.
Schaduw en water zorgen voor afkoeling. Foto: Yvette Geerts

Vee graast op veld 't Mouwtje

BUSSUM - Er werd de afgelopen maanden heel wat over gesproken, maar afgelopen week was het zover: er grazen weer koeien op het stukje grond van 't Mouwtje. Het vee werden afgelopen week geplaatst op het landje door de boer.

Er was afgelopen voorjaar heel wat te doen om het stukje grond van 't Mouwtje. De beheerders van de naastgelegen kinderboerderij kwamen met plannen om beesten te plaatsen op het stukje land, maar een deel van de buurt was tegen deze plannen. Ze vonden de plannen te groots en vreesden dat het stukje 'ongerept Hollands stadslandschap' teveel aangetast zou worden door de plannen van de beheerders.
Plan gemaakt door buurt
De buurtbewoners kwamen zelf met het tegenvoorstel om slechts een handjevol vee op het landje te laten grazen, zoals ook vroeger het geval was.
De Naarder boer Pronk reageerde al snel belangstellend. De gemeenteraad bleek achter de plannen van de buurtbewoners te staan en gaf haar akkoord waarna de koeien snel geplaatst mochten worden. Dat gebeurde dus deze week. Het vee graast nu voor een jaar op het stukje land. Daarna wordt gekeken of er eventueel een vervolg komt. De grazende beesten trekken al veel bekijks. Passanten nemen met regelmaat even plaats op een van de bankjes in het park om tot rust te komen en te genieten van het uitzicht.