Marieke Calis strijdt om de ‘PowerWomen’ titel in de categorie tot 70 kilo.
Marieke Calis strijdt om de ‘PowerWomen’ titel in de categorie tot 70 kilo. Foto's: Ernst van Deursen

‘Power Woman’ Marieke Calis wint eerste professionele kickbokswedstrijd glansrijk

Sport

WEESP - Marieke Calis vocht recent haar eerste professionele kickbokswedstrijd, waarbij ze streed om de ‘PowerWomen’ titel in de categorie tot 70 kilo. 

Haar tegenstander, de meer ervaren Charon Purperhart, was vastbesloten deze titel niet uit handen te geven en Calis had zich daarom intensiever voorbereid dan ooit tevoren. De verwachtingen waren hoog gespannen. Calis bleek in de wedstrijd, die plaatsvond op zaterdag 30 september in het Zonnehuis in Amsterdam, echter zeer dominant.

Purperhart had duidelijk de strategie om Calis vanaf het begin onder druk te zetten maar deze hield haar af met trappen, stoten en counters met de knieën. Uiteindelijk bleek het druk zetten de ondergang van Purperhart. Laat in de eerste ronde liet ze een groot gat vallen tijdens een aanval in de kleine ruimte. Calis zag haar kans schoon en prikte haar knie in de zij van Purperhart, die daardoor langer rust moest nemen dan de toegestane 8 seconden. De scheidsrechter besloot dat het over was en Calis won op knock-out. Niet veel later was Purperhart al in staat om Calis te feliciteren met de overwinning. 

Samen met haar team, bestaande uit Joeri Mess, Jeffrey Mulders, Sahin Yakut en Evodie Koolstra, is Calis klaar voor de volgende stap naar de top. Ze is nog op zoek naar sponsors die haar willen helpen haar droom waar te maken om de beste te worden in haar sport. Geïnteresseerden kunnen mailen naar mariekecalis@hotmail.com

Marieke Calis gaat haar ervaring delen en vanaf november ‘Ladies Only’ kickbokslessen aanbieden bij Jeff’s Gym in Weesp. Volg Marieke op Instagram. Meer informatie over ‘Ladies Only’ kickboksen volgt de komende weken via Jeff’s Gym op Instagram en via de website.


Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant