Wij voelen een grote verantwoordelijkheid om de sociale veiligheid bij onze vereniging te bewaken, aldus FC Weesp.
Wij voelen een grote verantwoordelijkheid om de sociale veiligheid bij onze vereniging te bewaken, aldus FC Weesp. Foto: WeesperNieuws

Statement FC Weesp inzake ontuchtzaak ex-voetbaltrainer

Sport

WEESP - Het bestuur van voetbalvereniging FC Weesp heeft zich in een statement op de eigen website uitgesproken over de recente berichten over de lopende rechtszaak tegen de ex-voetbaltrainer van FC Weesp, Peter V., waarvan de uitspraak wordt verwacht op 22 december.

FC Weesp wil middels het statement nogmaals het belang van sociale veiligheid onderstrepen. “Wij voelen een grote verantwoordelijkheid om de sociale veiligheid bij onze vereniging te bewaken, volgen de richtlijnen vanuit de overheid en de KNVB (vertrouwenscontactpersoon, VoG beleid, 4-ogen principe), en veroordelen iedere vorm van grensoverschrijdend gedrag ten zeerste.”

“De aanklacht tegen Peter V. betreft meerdere gevallen van serieus grensoverschrijdend gedrag van deze man, die van 2013 tot 2016 als jeugdtrainer actief was bij FC Weesp. Wij leven heel erg mee met de betrokkenen. Deze situatie laat zien dat sociale veiligheid geen gegeven is, maar iets wat wij met z’n allen moeten realiseren. Door duidelijke richtlijnen te scheppen en te communiceren, de naleving hiervan te bewaken, en met z’n allen samen te werken om een veilige omgeving voor iedereen te waarborgen.”

“Wij willen de aandacht vestigen op het Beleid Sociale Veiligheid van FC Weesp en de website van het Centrum Veilige Sport, waar verdere informatie beschikbaar is over hoe om te gaan met grensoverschrijdend gedrag. Hiernaast willen wij onze leden wijzen op de mogelijkheid om vertrouwelijk contact op te nemen met onze vertrouwenscontactpersonen”, aldus het statement van het bestuur namens de club, en roept daarin tevens de leden op om te helpen om FC Weesp een veilige plek te houden en om alle vormen van grensoverschrijdend gedrag direct te melden.

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant