Door werkzaamheden gaan er bussen naar Almere Oostvaarders.
Door werkzaamheden gaan er bussen naar Almere Oostvaarders. Foto: WeesperNieuws

Busverkeer tussen Weesp en Almere Oostvaarders verloopt chaotisch

Vervoer & verkeer

WEESP - Het busverkeer tussen Weesp en Almere Oostvaarders verloopt erg chaotisch vanwege de werkzaamheden. Reizigersorganisatie Rover meldt dat er problemen zijn met betrekking tot de beschikbaarheid van bussen, ontoereikende communicatie en gebrekkige begeleiding van reizigers. Volgens Rover ervaren treinpassagiers “frustratie en ergernis”.

Vanwege de opgeschorte treindienst rijden er bussen op het traject tussen Weesp en Almere Oostvaarders. Er zijn snelbussen tussen de twee stations en bussen die ook stoppen op de tussenliggende stations in Almere.

Met name op de stations Weesp en Almere Oostvaarders zijn er aanzienlijke problemen volgens Rover. Het is niet goed aangegeven waar je welke bus kunt nemen en er niet op alle stations NS-personeel aanwezig om reizigers te assisteren.

“Een hoop geschreeuw, maar het is onduidelijk waar ik moet zijn”, meldt een vrouw op station Weesp aan een regionale omroep. “Het is óf hier óf daar, en dan vertrekt die bus en weet je gewoon niet wat te doen.” 

Een ander punt van de klachten betreft de buschauffeurs op dit traject. Het zijn chauffeurs uit het buitenland die geen Nederlands spreken en niet bekend zijn met de routes, wat soms leidt tot verkeerde afslagen en vertragingen. Reizigers moesten zelfs een chauffeur wijzen welke route te volgen.

Wanneer alles volgens plan verloopt gaat het treinverkeer weer rijden rond 10.30 uur vandaag.

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant