Hier komt een rotonde. De werkzaamheden starten volgende week maandag.
Hier komt een rotonde. De werkzaamheden starten volgende week maandag. Foto's: WeesperNieuws

Wegwerkzaamheden Leeuwenveldseweg en Hogeweyselaan

Vervoer & verkeer

WEESP - Er wordt vanaf maandag 28 augustus gewerkt aan de aanleg van een nieuwe rotonde in de Leeuwenveldseweg ter hoogte van Lanenrijk 1B2. Dit heeft gevolgen voor het auto- en fietsverkeer. Gelijktijdig beginnen werkzaamheden aan het noordelijk deel van de Hogeweyselaan.

De meest ingrijpende werkzaamheden betreffen die voor de aanleg van de nieuwe rotonde, want deze werkzaamheden duren naar schatting tot vrijdag 24 november. Tijdens de aanleg van de rotonde is de toegang tot Lanenrijk 1B2 via de Fort Veldhuissingel (inclusief de bouwweg tussen 1B1 en 1B2) afgesloten. Al het verkeer wordt omgeleid via de Landscronerlaan en de Muiderslotlaan. Verder wordt tussen de Landscronerlaan en het 1B2-deel van de Muiderslotlaan een noodkoppeling gemaakt waar al het verkeer gebruik van maakt. 

Er is naar verschillende opties gekeken voor de tijdelijke ontsluiting van Lanenrijk 1B2. De oplossing waarvoor is gekozen, is de beste voor de verkeersveiligheid. Het blijven echter werkzaamheden waarbij het oppassen geblazen is en om die reden vraagt de GEM Bloemendalerpolder, dat de werkzaamheden uitvoert, automobilisten om de snelheid aan te passen.

Hogeweyselaan

Eveneens op 28 augustus starten werkzaamheden aan het noordelijk deel van de Hogeweyselaan (dit is vanaf de richting Bedrijventerrein Noord aan de rechterkant van de weg, ter hoogte van de Trifax-vijver en voor het spoorwegviaduct), maar deze zullen minder tijd in beslag nemen. Als gevolg van de bouw van woningen in Weespersluis moet de capaciteit van het persriool worden vergroot en daarvoor wordt hier tussen maandag 28 augustus en vrijdag 13 oktober een persriool met een grotere capaciteit aangebracht. Het fietspad wordt hiervoor afgesloten. Er komt een forse omleiding via Hogeweyselaan, Eemmeerlaan, IJsselmeerlaan, Kanaalpad en Spoorpad.

Op deze website staat alle informatie over de aanleg van de rotonde en hier vind je alle informatie  over de werkzaamheden voor het riool.

Hier starten de werkzaamheden aan het nieuwe riool voor Weespersluis.

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant