De huidige fietsenstalling is overvol.
De huidige fietsenstalling is overvol. Foto: Archief WeesperNieuws

Uitbreiding fietsenstallingen station in het eerste kwartaal van volgend jaar

Vervoer & verkeer

WEESP - Bewoners van Leeuwenveld en Weespersluis zijn niet blij met het gebrek aan fietsenstallingen bij station Weesp. Het gebrek aan stallingen neemt toe met de groei van Weespersluis.

Daarnaast zijn er klachten dat er, in plaats van fietsenstallingen toe te voegen, “mensen en middelen worden ingezet om groene pylonnen te plaatsen en aan elke fiets die niet in de stalling staat een briefje te hangen met het verzoek de fiets in een stalling te plaatsen”, zo vernamen wij van een bewoner van Weespersluis.

Er is momenteel geen doorkomen aan bij de noordzijde van het station, maar dit is het gevolg van een structureel tekort aan plaatsen om je fiets te stallen. Een woordvoerder van de gemeente laat desgevraagd weten: “De fietsenrekken aan de noordzijde zijn grotendeels van de gemeente (de inpandige stalling is van de NS). De problematiek met fietsparkeren aan de noordzijde is bij ons bekend. De gemeente is bezig met een plan om fietsparkeren uit te breiden. We hopen dit in het eerste kwartaal van 2024 te kunnen realiseren.”

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant