Minder treinen tijdens daluren vanaf 10 december.
Minder treinen tijdens daluren vanaf 10 december. Foto: WeesperNieuws

Versobering sprinters vanuit Weesp en werkzaamheden op het spoor in december

Vervoer & verkeer

WEESP - Vanaf 10 december wordt het aantal sprinters tussen Amsterdam Centraal en Almere Oostvaarders gehalveerd. Het aantal treinen tijdens de daluren gaat van vier naar twee per uur. Dit heeft gevolgen voor reizigers uit Weesp.

De NS meldde dat de dienstregeling van NS vanaf zondag 10 december wordt uitgebreid. Tussen de grote steden gaan weer vier Intercity’s per uur rijden, ook in de weekenden en in de daluren. Daarnaast gaat het aantal verbindingen op populaire trajecten omhoog. Dat klinkt goed, ware het niet dat in hetzelfde bericht onderaan ook staat vermeld dat er trajecten zijn waar NS op rustige momenten minder Sprinters laat rijden, waaronder dus tussen Amsterdam Centraal en Almere Oostvaarders. Weespers kunnen daarom straks nog maar twee keer per uur deze trein nemen in plaats van de huidige vier keer.

Werkzaamheden

Van woensdag 13 december 01.20 uur t/m woensdag 20 december 02.00 uur is er vanwege werkzaamheden een aangepaste dienstregeling tussen Amsterdam Centraal en Hoofddorp en tussen Schiphol Airport en Hilversum. 

Ook zijn er van zaterdag 16 december t/m maandag 18 december werkzaamheden op het traject Amsterdam Centraal - Muiderpoort - Weesp - Almere Centraal en op het traject van Amsterdam Centraal naar Amersfoort Centraal tussen Muiderpoort en Weesp. De extra reistijd bedraagt ongeveer 30 minuten en tussen Amsterdam Muiderpoort en Weesp rijden er bussen.

Advies

Van zaterdag 16 december 1.50 uur t/m maandag 18 december 2.00 uur rijden er NS-bussen tussen Diemen, Diemen Zuid en Amsterdam Amstel. Naar/van Sciencepark reis je met GVB-lijn 40 (NS-vervoerbewijs geldig).

  • Tussen Diemen en Muiderpoort/Amsterdam C. reis je via Amstel
  • Tussen Diemen en Weesp/Almere C. reis je via Diemen Zuid
  • Tussen Amsterdam C. en Almere C. reis je via Duivendrecht
  • Tussen Amsterdam C. en Amersfoort C. reis je via Utrecht C.

Tip! Plan je reis kort voor vertrek met de reisplanner voor het meest actuele advies.

 

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant