De vernieuwde rotonde is een stuk overzichtelijker en veiliger.
De vernieuwde rotonde is een stuk overzichtelijker en veiliger. Foto: WeesperNieuws

Bouhuijstunnel en rotonde zijn weer open

Vervoer & verkeer

WEESP - De Bouhuijstunnel en de vernieuwde rotonde in de Leeuwenveldseweg zijn weer open voor verkeer. De tunnel en de aansluitende rotonde waren sinds 25 september afgesloten voor autoverkeer.

De werkzaamheden vonden plaats op de rotonde, maar daardoor was verkeer door de tunnel niet mogelijk. Wilde je vanuit Weesp naar Industrieterrein Nijverheidslaan, dan was omrijden via de Waterlinie de enige mogelijkheid. Dat is nu verleden tijd.
De rotonde is een stuk overzichtelijker en verkeersveiliger geworden voor fietsers en voetgangers.

Er is onder andere een extra voetgangersoversteek aangebracht bij de op-/afrit van de rotonde richting de Korte Muiderweg, het asfalt en straatwerk zijn vervangen en alle op- en afritten zijn veiliger door drempels in de autorijbaan die ervoor moeten zorgen dat de snelheid van autoverkeer wordt verlaagd.

Ook de vorm van het fietspad rondom de rotonde is aangepast. Samen met het vernieuwen van de markering op de fietspaden en oversteken, zorgt dit ervoor dat fietsers en voetgangers beter zichtbaar worden voor het autoverkeer.
Met de werkzaamheden in dit deel van Weesp is het nog niet gedaan. GEM Bloemendalerpolder start in het eerste kwartaal van het nieuwe jaar met het opnieuw inrichten van de Korte Muiderweg buiten de bebouwde kom.

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant