Afbeelding

Inwoners Gooi en Vechtstreek getest op coronavirus

Zorg

WEESP - Er bestaat een reële kans dat het coronavirus ook de regio Gooi en Vechtstreek heeft bereikt. Een handvol mensen, aldus woordvoerder Marije Mansfeld van de GGD Gooi en Vechtstreek, is maandagmorgen getest. De uitslag is mogelijk morgen bekend.

Overigens zijn er de afgelopen weken meerdere mensen uit deze regio, die de verschijnselen toonden van het virus, getest. Zij bleken niet besmet. Het ging om mensen met de verschijnselen en die ook in het risicogebied waren of contact hadden met mensen die het virus wel hebben. Dat er nu ineens een handvol mensen is getest en dus ongeveer net zo veel als de twee weken hiervoor is volgens Mansfeld niet zo gek. "Het virus is nu in Nederland en het neemt toe." 

Het Europese hoofdkantoor van Nike in Hilversum is in het nieuws omdat een van de medewerkers besmet zou zijn met het coronavirus. De status van de situatie bij Nike is bij de GGD Gooi en Vechtstreek nog niet bekend. De GGD volgt de situatie rondom het coronavirus op de voet, dit doen zij samen met het RIVM en de hulpverleners in de regio. 

Call Center
Daarnaast heeft de GGD Gooi en Vechtstreek een call center geopend voor mensen met vragen over het virus. Het nummer dat mensen tussen 8.30 en 17.00 uur kunnen bellen is 035-6926400. Dit kan op maandag tot en met vrijdag van 8.30 tot 17.00 uur. En er zijn al ruim honderd telefoontjes binnengekomen, vertelt Mansfeld. "Eigenaren van kinderdagverblijven bellen met de vraag wat ze moeten doen, maar we krijgen ook veel medisch inhoudelijke vragen. De behoefte is er."

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant