Minister Spies
Minister Spies

Minister Spies wil voor 13 april antwoord over fusie

Algemeen Dossier: Gemeentefusie

WEESP - Minister Spies heeft de negen gemeenten in de regio Gooi & Vechtstreek gevraagd zich uit te spreken over de fusie van Weesp, Muiden, Naarden en Bussum. Vanochtend vielen overal in de regio de officiële brieven op de deurmat. Voor 13 april moet het antwoord van de gemeenten terug zijn in Den Haag.

De minister wijst erop dat er maar twee mogelijkheden zijn voor de gemeentelijke herindeling van Bussum, Naarden, Muiden en Weesp. Een fusie met (GV4) of zonder Weesp (GV3). Meer smaken zijn er niet en zullen er ook niet komen.

Spies kondigde de komst van de brief al aan in het fusiedebat in de Tweede Kamer vorige week. In de brief wordt om draagvlak gevraagd voor de GV4-, en de GV3-variant (de fusie zonder Weesp). Gemeenten mogen zelf weten hoe ze het draagvlak meten. "Ik laat het aan uw weging over of en op welke wijze u de maatschappij, burger en bedrijfsleven, betrekt bij uw standpuntbepaling. (..) Ik stel het op prijs geïnformeerd te worden over de wijze waarop andere partijen betrokken zijn", zo schrijft Spies. 

De gemeenteraad buigt zich volgende week donderdag over het standpunt van Weesp. 

 

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant