Actiegroep Behoud Bomen Muiderweg geschoffeerd door wethouder Van Dantzig

vr 26 apr, 10:30 · leestijd 3 minuten Politiek
EXTRA
Actiegroep Behoud Bomen Muiderweg stuurt persbericht: 'Weespers geschoffeerd door wethouder Van Dantzig'.
Actiegroep Behoud Bomen Muiderweg stuurt persbericht: 'Weespers geschoffeerd door wethouder Van Dantzig'. Foto: Riz Jongerius

De actiegroep Behoud Bomen Muiderweg heeft gisteren een persbericht verstuurd waarin ze kenbaar maken hoe ze denken over de uitspraken van wethouder Reinier van Dantzig tijdens de gemeenteraadsvergadering van woensdag 24 april.

Ze voelen zich ronduit geschoffeerd door de wethouder. Volgens hen worden ze door Van Dantzig weggezet als ‘burgers die hun bomen ‘heilig’ hebben verklaard en maar blijven drammen op het behoud van bomen ten koste van de verkeersveiligheid.” Een valse voorstelling van zaken, aldus de actiegroep, die nu overweegt  een klacht in te dienen bij de Ombudsman.

Tegen de eigen richtlijnen in

Langs de Korte Muiderweg staan ruim zestig gezonde populieren, die volgens de gemeente Amsterdam grotendeels gekapt moeten worden voor de herinrichting van de weg, een belangrijke verbinding tussen Weesp en Muiden en grenzend aan de nieuwe wijk Weespersluis. Bewoners en bestuurders in Weesp zijn ervan overtuigd dat er een veiliger alternatief is, waar..