De stoelen moeten worden vervangen.
De stoelen moeten worden vervangen. Foto: City of Wesopa

Help theater City of Wesopa aan een veilige tribune

Kunst & Cultuur

‘Lekker zitten in City of Wesopa’ is het motto van de crowdfundactie van Theater City of Wesopa, maar het gaat bij deze actie niet alleen om comfort. De veiligheid van de vrijwilligers die in het theater werken, is ook een belangrijke reden om een nieuwe tribune aan te schaffen. 

De huidige tribune is ruim 30 jaar oud. Hij is in 2003 overgenomen van Jazzclub Pompoen in Amsterdam, het huidige Bitterzoet. Toen was hij dus al 10 jaar oud. Destijds werden er andere eisen gesteld aan de veiligheid. Een nieuwe tribune maakt het voor de vrijwilligers gemakkelijker én veiliger om de tribune in- en uit te schuiven. Met een nieuwe tribune kan Wesopa weer 30 jaar vooruit! In dit filmpje kun je zien hoe de vrijwilligers de tribune nu inschuiven

Tegenprestaties

Het theater heeft zelf gespaard voor een nieuwe, veilige tribune maar komt nog 30.000 euro tekort. City of Wesopa hoopt dat bedrag via crowdfunding en sponsoring binnen te halen. Als dat lukt, zit jij straks lekker in het theater én maak je het werk van de vrijwilligers in de bouwploeg een stuk gemakkelijker. Natuurlijk staan er ook leuke tegenprestaties tegenover. Wat dacht je van een stoel van de oude tribune voor thuis, of kans op een ‘golden ticket’ waarmee je een jaar lang gratis naar de film mag? Bekijk alle mogelijkheden bij de actie op het platform Voor de Kunst.

Ondernemers

Natuurlijk worden ook bedrijven in en rond Weesp benaderd met de vraag of zij willen sponsoren of doneren. Dat kan interessant zijn, omdat het theater een culturele ANBI-status heeft. Daardoor zijn donaties aftrekbaar van de belasting. Het theater bespreekt de mogelijkheden graag met ondernemers!

Doneren kan via de website van het theater of direct via Voor de Kunst.

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant