Afbeelding

Starterslening keert terug in Weesp

Algemeen Dossier: Wonen in Weesp

WEESP - De gemeentelijke lening voor starters keert terug in Weesp. Gisteravond ging de gemeenteraad met veel mitsen en maren akkoord met de hulp voor starters op de woningmarkt.

Woningzoekenden kunnen vanaf nu financiële hulp van de gemeente krijgen bij de koop van hun eerste huis. Een starterslening wordt tegen gunstiger voorwaarden verstrekt dan een normale hypotheek. De lening wordt volgend jaar geëvalueerd. Dan wordt bekeken of het gewenste effect is bereikt.

Weesp kende al eerder een starterslening, maar die werd enkele jaren geleden afgeschaft omdat er te weinig gebruik van werd gemaakt. De verwachting is dat er nu meer gebruik van gemaakt gaat worden in verband met de economische crisis.

Volgens de Weesper makelaars is de starterslening een belangrijk middel om de vastgelopen woningmarkt in Weesp te helpen. Als starters een eerste huis kunnen kopen, dan kunnen de verkopers doorstromen naar duurdere woningen in de stad. "Het is een belangrijke impuls, die hopelijk werkt om het vertrouwen op de lokale markt te herstellen", aldus makelaar Barend Treep.

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant