Logo weespernieuws.nl

Horseling: 'zorgen over Muiden'

Burgemeester Horseling maakt zich zorgen over de eventuele financiële claim op de gemeente Muiden en de gevolgen daarvan voor de fusie. "Dit maakt vast geen goede indruk op Den Haag. Over de claim is nog weinig duidelijk, maar als ie er komt, dan moeten we met het Rijk praten over hoe we dit kunnen afdekken", aldus de burgemeester op Radio Weesp. De gemeente Muiden kan voor miljoenen euro's aansprakelijk worden gesteld.

Zwaar weer De gemeente Muiden verkeert in zwaar weer na een uitspraak van de rechtbank, twee weken geleden. Daarin werd gesteld dat de gemeente verantwoordelijk is voor de vertraging die is opgelopen bij de bebouwing van het voormalige kruitfabriekterrein. Vastgoedontwikkelaar KNSF vastgoed liet daarop direct weten enkele tientallen miljoenen euro's te willen claimen. Dit moet allemaal nog vastgesteld worden in aparte rechtszaken.

Agenda

Spoken Word
Spoken Word
Poëzieavond in Theaterpand Weesp. Wie zelf ook gedichten, proza of rap wil voordragen, kan zich aanmelden door een mail te sturen naar info@zone1380.nl. Publiek is welkom. Een stoel reserveren kan door een mail te sturen naar publiek@zone1380.nl. Entree €5,-. Aanvang: 20.30 uur.

Passieconcert
Passieconcert
In de Van Houtenkerk wordt een Passieconcert gegeven. Hieraan werken mee: Vocaal Ensemble Leeuwenbergh, dirigent Roel Vogel, Strijkkwartet Leeuwenbergh, sopraan Susanne van Neerbos en alt Ellis Dijkstra. Op het programma: Stabat Mater, Giovanni Battista Pergolesi, Salve Regina, Allessandro Scarlatti. Aanvang: 16.00 uur / € 12,50. Kaartverkoop voor aanvang aan de zaal

Kunst in de kerk
Kunst in de kerk
tot maandag 21 april
Stadsherstel en Stichting Beeldende Kunst Weesp houden een kunstweekend in de van Houtenkerk. De kerk is open voor publiek en in het pand is werk van lokale kunstenaars te bezichtigen. Dit keer exposeren Maritza Marbus, Adrie Fontijn en Dennis Koek. Op alle drie de dagen vanaf 11.00 uur / gratis entree.

Paasei-speurtocht
Paasei-speurtocht
Jonge speurneuzen worden uitgedaagd mee te doen aan de paasei-speurtocht van Bakkerij Cor Mühl. De paashaas verstopt maar liefst 200 eieren in het oude stadscentrum van Weesp. Van 9.00 tot 14.00 uur zijn alle kinderen tot en met 12 jaar welkom om naar de eieren te komen zoeken. Elk kind mag maximaal vijf eieren mee naar huis nemen. Ieder paasei bevat een bon, die ingeleverd kan worden bij de bakker. Onder de deelnemers worden vijf grote chocolade paashazen verloot.

Auke Kok
Auke Kok
De bekende schrijver Auke Kok komt naar Weesp. Zaterdag 19 april geeft hij een lezing in de BoekenArk. Hij komt daar vertellen over zijn nieuwste boek, 'De eenzaamste vrouw van Amsterdam', een bundeling van zijn beste columns uit Het Parool. Na afloop van de lezing kunnen Weespers Kok ontmoeten en signeert hij boeken. Aanvang: 16.00 uur.

Kindermiddag Fortenseizoen
Kindermiddag Fortenseizoen
Het fortenseizoen in Weesp wordt dit jaar geopend met een spectaculaire kindermiddag. Kinderen vanaf 6 jaar kunnen hun eigen theaterstuk ‘Het geheim van het Torenfort’ maken en opvoeren. Onder begeleiding van professionals werken vde kinderen van 14.00 tot 17.00 uur aan het scenario, dans, muziek en decor. Aan het eind van de middag wordt stuk opgevoerd. Vooraf aanmelden via nismissen@gmail.com. Op de dag zelf om 14.00 uur binnenlopen mag ook. Deelname kost tien euro per kind.

Jeugdvissen
Jeugdvissen
Kinderen t/m 14 jaar weer vissen met de Algemene Weesper Hengelaarsbond in de kom van Weesp. Verzamelen om 13.30 uur op de Slijkstraatbrug. Vissen van 14.00 tot 16.00 uur aan het Achterom. Voor voer en maden zorgt de AWHB, een hengel kan ook van hen geleend worden. Meedoen is gratis, meld je aan via c.trok@hetnet.nl .

Weesper Wielerronde
Weesper Wielerronde
De tiende wielerronde van Weesp wordt verreden op Eerste Paasdag. Naar verwachting maken 280 amateurwielrenners hun opwachting. Het parcours voert dwars door de stad, waardoor het publiek de zichtlocaties voor het uitzoeken heeft. Om 12.00 is de eerste start, om 16.00 uur de laatste.

Rondleidingen Fort Ossenmarkt
Rondleidingen Fort Ossenmarkt
Op eerste Paasdag zijn er voor belangstellenden tussen 11.00 en 17.00 uur elk uur historische rondleidingen in en om het Fort aan de Ossenmarkt. Bovendien zijn er voor de jeugd vanaf 7 jaar tussen 14.00 en 16.00 uur speciale rondleidingen met na afloop een fortenquiz en leuke prijzen. Deelname/entree: gratis.

Meer agenda

Nieuwste reacties

Weesp krijgt vier wethouders

Gelukkig kwam Artikel 50 niet opdagen bij de gesprekken over de invulling van de raad. Anders hadden we waarschijnlijk een wethouder gehad voor tunneltjes en klagen en vooral géén oplossingen aandragen. Eric Willemsen 21 uren geleden

Waar blijft Rob Hessels met zijn 'meeuw verhalen'? Hans van den Doel gisteren

Hoezo kunst! Verwijder de hoge stoeprand! Meer en betere verlichting! Veiligheid boven alles ipv kunst Arthur Groot gisteren

Daar komt bij dat Astrid Heijstee volstrekt onacceptabel is als wethouder, gezien de bouwbelangenperikelen. De vraag op dit moment is of de Weesper burger wel door heeft welke risico’s van (de schijn van) belangenverstrengeling er nu op de loer liggen. Bouwbelangen, die rechtstreeks geïnfiltreerd zijn in de gemeenteraad en nog erger, nu uit zijn op een wethouderspositie, moet men als burger niet willen. Denk bijvoorbeeld aan de besluitvorming over bouwen of niet bouwen, aanpakken van de infra-structuur of vertrouwelijke en geheime informatie over aanbestedingen. Lekken van deze informatie is strafbaar, maar wat als de bouwwereld zelf aan de bestuurstafel en in de gemeenteraad zit? Dit soort bouwbelangen staan op gespannen voet met de taken en verantwoordelijkheden van raadsleden en wethouders en kunnen deze op nadelige wijze beïnvloeden. Ook als er slechts sprake is van ‘schijnbare’ belangenverstrengeling, dan is dit nadelig voor het publieke vertrouwen. De geheime stukken liggen nu op straat, of beter gezegd, bijz. Van Wijnen en vrinden op het bureau. Er is maar één oplossing Astrid Heijstee uit de raad en al helemaal uit het College. Gerton van Unnik gisteren

SCHANDALIG #bestuurskrachtfiasco Weesp: Van 3 parttime wethouders naar 4(!) parttime voor de prijs van 3 fulltime. En dat in crisistijd. Gerton van Unnik gisteren