Logo weespernieuws.nl

Horseling: 'zorgen over Muiden'

Burgemeester Horseling maakt zich zorgen over de eventuele financiële claim op de gemeente Muiden en de gevolgen daarvan voor de fusie. "Dit maakt vast geen goede indruk op Den Haag. Over de claim is nog weinig duidelijk, maar als ie er komt, dan moeten we met het Rijk praten over hoe we dit kunnen afdekken", aldus de burgemeester op Radio Weesp. De gemeente Muiden kan voor miljoenen euro's aansprakelijk worden gesteld.

Zwaar weer De gemeente Muiden verkeert in zwaar weer na een uitspraak van de rechtbank, twee weken geleden. Daarin werd gesteld dat de gemeente verantwoordelijk is voor de vertraging die is opgelopen bij de bebouwing van het voormalige kruitfabriekterrein. Vastgoedontwikkelaar KNSF vastgoed liet daarop direct weten enkele tientallen miljoenen euro's te willen claimen. Dit moet allemaal nog vastgesteld worden in aparte rechtszaken.

E-mail  
Elke woensdag het WeesperNieuws per e-mail

Agenda

Nieuw seizoen KGW
Nieuw seizoen KGW
De Kreatieve Groep Weesp start in september met het nieuwe seizoen. Informatie over het lesaanbod is donderdag 29 augustus te krijgen op de verenigingenmarkt van het Sluis-en Bruggenfeest. Het is dan ook mogelijk om in te schrijven. Wie op deze dag niet langs kan komen, is welkom op zaterdag 14 september. Dan is het Open Monumentendag en houdt de KGW van 11.00 tot 16.00 uur open huis in Fort Ossenmarkt.

Openstelling Grote Kerk
Openstelling Grote Kerk
De Grote Kerk in de Nieuwstraat is tot en met half oktober elke zaterdagmiddag geopend voor publiek. Van 13.00 tot 16.00 uur kan het gebouw worden bezichtigd en is er een verkoop van tweedehands boeken.

Ouwehoeren op S&B-braderie
Ouwehoeren op S&B-braderie
Martine en Louise Fokkens komen in Weesp het Sluis-en-bruggenfeest meevieren. De dames (bekend van hun boek en gelijknamige documentaire Ouwehoeren) presenteren, verkopen en signeren hun nieuwste boek bij de braderiekraam van de BoekenArk. In het nieuwe boek wordt de lezer ingewijd in de geheimen van Nederlands bekendste buurt; het Red Light District. Martine en Louise Fokkens zijn er zaterdag 30 augustus vanaf 13.00 uur.

Fortenexcursie
Fortenexcursie
Excursie met vaartocht naar Fort bij Hinderdam. De excursie start met een rondleiding in en om het Fort aan de Ossenmarkt. Daarna volgt een vaartocht over de Vecht langs kringenwethuizen en Fort Uitermeer naar het natuurfort bij Hinderdam. Na afloop vaart u weer terug naar de Vesting Weesp. Voor meer informatie: www.leisurehistory.nl . Voor reserveringen en tickets: VVV Weesp, Hoogstraat 10, Weesp, tel. 0294 415427.

Viswedstrijd
Viswedstrijd
De Algemene Weesper Hengelaarsbond houden op de zaterdag van het Sluis-en-bruggenfeest een viswedstrijd voor de jeugd. Verzamelen om 9.30 uur op de Slijkstraatbrug bij de viskraam. Het vissen is van 10.00 tot 12.00 uur aan het Achterom.Voor voer en maden zorgt de AWHB, en ook een hengel kan geleend worden. Er zijn leuke prijzen te winnen. Aanmelden via c.trok@hetnet.nl.

Open dag YogaToday
Open dag YogaToday
YogaToday houdt zondag 30 augustus een open dag met gratis lessen. Binnenlopen kan tussen 9.30 en 18.00 uur in de vertrouwde locatie aan de Achtergracht 16 en de nieuwe locatie aan het Achterom 2. Bezoekers kunnen meedoen aan onder meer Pilates, Vinyasa Flow Yoga, Aerial Yoga, Qigong, mindfulness en meditatie. Een overzicht met tijden is te vinden op www.yogatoday.nl.

Deadline lintjesregen
Deadline lintjesregen
Het lijkt nog ver weg, maar Weespers die een plaatsgenoot willen voordragen voor de lintjesregen in april 2015 moeten dat deze zomer doen. Aanvragen moeten voor 1 september 2014 bij de gemeente binnen zijn. Het voorstelformulier is te vinden op www.lintjes.nl. Het ingevulde document en alle gevraagde gegevens kunnen worden opgestuurd naar Burgemeester Bas Jan van Bochove, Gemeente Weesp, Postbus 5099, 1380 GB Weesp.

Nationale zwemvierdaagse
Nationale zwemvierdaagse
tot vrijdag 5 september
Zwemclub Triton houdt de Nationale Zwemvierdaagse in het Victoriabad. De deelnemers kunnen kiezen uit 10, 20, 40 en 60 banen. Er wordt gezwommen op maandag 1, dinsdag 2, donderdag 4 en vrijdag 5 september. Starten kan tussen 18.30 en 20.30 uur. Na afloop ontvangt iedere deelnemer een medaille. Deelname kost € 6,50 in de voorverkoop en € 8,50 aan de deur. Voorinschrijven kan bij Bijvoet, Van der Linden en het Victoriabad. Op de zwemavonden zelf wordt in het kleine bad kinderopvang aangeboden, kosten € 1,- per avond. Aan de zwemvierdaagse is een sponsoractie gekoppeld voor stichting Semmy. Deelnemers kunnen zich laten sponsoren en de opbrengst doneren in de collectebussen in het zwembad.

Inloop Seniorweb
Inloop Seniorweb
Seniorweb houdt elke maandag van 10.00 uur tot 12.00 uur een inloopochtend in De Bibliotheek aan de Oudegracht. De vrijwilligers geven informatie over cursussen en bieden hulp en ondersteuning bij problemen met computers, tablets en smartphones.

Meer agenda

Radio Weesp

   Aukje en Gjalt Zondergeld over het boek Geschiedenis van Weesp Deel II 27/8

   Kit Miles van de Beiaardkringq over het uitroepen van het carillon tot immaterieel erfgoed 27/8

Komende gasten

Dolly Oudendijk en Ronald Willemsen en over het open sloeiroeikampioenschap op 14 september donderdag

Meer in het archief

Nieuws uit de regio

Inloophuis 't Punt sluit op 31 oktober haar deuren

Inloophuis 't Punt sluit op 31 oktober haar deuren huizernieuws.nl

Meer handhaving eenrichtingsverkeer Minnehof belnieuws.nl

SV Diemen klopt Sloterdijk: 5-0 diemernieuws.nl

John Krabbendam (HvB) stapt op en gaat zelf verder bussumsnieuws.nl

Shovel gestolen van parkeerplaats bussumsnieuws.nl

Markante clubmensen SDO en BFC overleden bussumsnieuws.nl

Laatste rommelmarkt voor Sint Petrus' Bandenkerk diemernieuws.nl

Máxima komt naar Bussum bussumsnieuws.nl

Buitenschoolse opvang Popeye krijgt weer een locatie in Diemen-Noord diemernieuws.nl

Laarders meest tevreden over hun buurt belnieuws.nl

Wijkscan met app huizernieuws.nl

Zonnepanelen op dak gemeente geplaatst bussumsnieuws.nl

SV Diemen ontvangt vanavond Sloterdijk diemernieuws.nl

Video Kijkje op de nieuwe A1 muidernieuws.nl

Jonge inbrekers gesnapt muidernieuws.nl

Pruimentijd op het Muiderslot muidernieuws.nl

OZB-tarief explodeert muidernieuws.nl

SDO kan volgende bekerronde vergeten bussumsnieuws.nl

Bussumse ondernemers houden weer Koopjesdag bussumsnieuws.nl

Geslaagd toernooi van TVDZ diemernieuws.nl

Tafel4 zoekt vrijwilligers bussumsnieuws.nl

Geen treinen tussen Schiphol en Diemen-Zuid volgend weekend diemernieuws.nl

Arts traumahelikopter assisteert ambulancepersoneel in de Bijvanck belnieuws.nl

Laatste eer voor omgekomen Naardense zusjes bussumsnieuws.nl

Nieuw schoolgebouw voor Internationale Schakel Klassen belnieuws.nl

Cijfers vernielingen eerste helft 2014 huizernieuws.nl

HCAW pakt volle zege tegen Mampaey The Hawks bussumsnieuws.nl

Onderlinge wedstrijden manege De Eenhoorn diemernieuws.nl

Bejaarden overlopen gemaskerde man bussumsnieuws.nl