FC Weesp zet eerste stap

Een afgetekende zege en eerste stap naar de volgende ronde van de play-offs. FC Weesp maakt nog steeds kans om te promoveren naar de eerste klasse. De ploeg van coach Charles Loots zette zondag SVW'27 met 2-0 aan de kant. FC Weesp speelde vanaf de aftrap sterk en kreeg al vroeg enkele kansen. Qua voetbal stond de ploeg erg sterk te spelen, alles klopte voor de Weespers.Toch duurde het lang voor de eerste goals kwamen.

Pas na de rust nam FC Weesp afstand van SVW'72. Na een reeks aan kansen zorgde Buddie Buddenberg voor de eerste treffer. Vlak voor het slot van het duel verdubbelde Michel Lion de score. Zo won FC Weesp wel, maar was de score met 2-0 wat mager. FC Weesp kreeg veel kansen. Door de zege heeft FC Weesp een knappe voorsprong opgebouwd voor de return van volgende week maandag. Dan treft FC Weesp SVW'27 wederom.

Slechte start zaterdag

De zaterdag van FC Weesp zal de komende twee weken alles op alles moeten zetten om degraderen te voorkomen. Afgelopen weekend begon de ploeg slecht aan de play-offs voor klassebehoud; FC Hilversum was zaterdag met 0-3 te sterk. FC Weesp was gehavend en moest het daardoor doen met een reeks aan reservespelers. Het gebrek aan kracht brak de ploeg vooral na rust op. De Weespers hadden meer dan voldoende problemen met de tegenstander en konden zelf geen moment echt potten breken.

Forse klap voor MHCW

Waardeloos hockey en geen echte vechtlust. Het heeft de hockeyers van MHCW zondag de kop gekost tegen het doorgaans veel zwakkere Soest: 5-3. MHCW kon geen moment de boventoon voeren en moest vooral de ballen van de tegenstander wegwerken. Soest was op alle fronten sterker. Halverwege stond MHCW al op een achterstand, na rust werd het alleen maar erger. MHCW leek op momenten op te veren, maar was veel te nonchalant.

Grote zege voor hockeysters

Een week na het grote feest voor het behalen van de eerste plaats hebben de hockeysters van MHCW wederom een sterke zege gepakt. De Weespers waren met 7-3 te sterk voor Fletiomare. Zeker de eerste helft was het spel van MHCW overheersend. Aanval na aanval golfde naar de goal van de tegenstander en al voor rust stond het 5-0. Na rust was het spel van MHCW wat zwakker. Dat gaf de tegenstander kansen om terug te komen.

We Have te sterk voor Baarn

Vooral door een sterke tweede helft hebben de handbalsters van We Have zondag Baarn aan de kant weten te zetten. De Weesper handbalsters waren met 11-8 te sterk. Het ontbrak We Have aan kracht om meteen de eerste helft al fors aan te zetten, maar dat was na rust wel anders. Koud op het veld pakte de ploeg meteen een voorsprong en zette We Have alsnog een positief resultaat neer door met goed handbal afstand te nemen.

Handballers komen punt tekort

Slecht een punt kwam We Have zondag tekort om voor een stunt te zorgen tegen het sterke DSG. De Weespers kwamen na rust sterk terug, maar bleven met 19-20 onbeloond. We Have kwam traag op gang en moest meerdere goals van DSG toestaan. Van goed Weesper handbal was zeker de eerste helft geen moment sprake. Dat was na de rust wel anders. Puntje voor puntje kwam We Have terug, maar de ploeg kwam tekort voor de punten.