Afbeelding

Mogelijk ook twee startseries voor Kindertriatlon

Algemeen

WEESP - Rondom de Vest gaat zondag weer de Kindertriatlon van start. Nog nooit schreven zich zoveel kinderen in.

"Op het moment van spreken staat de teller op 150", zo vertelt organisator Koen Beenken. "Nog nooit hebben zich zoveel kinderen aangemeld voor de Kindertriatlon. Het is geweldig. Ik denk er zelfs over om, net zoals de grote triatlon, met twee startseries te gaan werken. Het wisselen naar de fiets en van de fiets in de wisselzone is toch wel een bottleneck. Twee startseries moeten dat oplossen."

Vorig jaar werd de Kindertriatlon voor het eerst niet tegelijk met de 'grote' WeesperNieuws Triatlon gehouden, maar aan het einde van de zomervakantie. Een goede zet, zo bleek toen al en ook dit jaar betaalt het zich uit. De Kindertriatlon wordt elk jaar groter.

Titelverdedigers
Beenken: "Onder de deelnemers bevinden zich ook de beide titelverdedigers van vorig jaar: Fleur Dijkhuizen uit Weesp en Mael Plasschaert uit Almere. Vanwege hun zeer jonge leeftijd was het vorig jaar vrij bijzonder dat ze de triatlon wonnen. Toen waren ze beiden nog maar 11 jaar. Andere kanshebbers bij de meisjes zijn Anna Morsink en Iris Seinen. Bij de jongens gaan David Groot en Julien Luursema het Mael moeilijk maken."

Om 11:00 uur klinkt het startschot voor de 100 m zwemmen, 800 m fietsen en 800 m hardlopen, nog steeds op het oude parcours bij de Vest.

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant