Afbeelding

'Van naar verhalen luisteren krijg je nooit genoeg'

Algemeen

WEESP - Wegdromen bij de romantiek van Virginia Woolf en de Bloomsburygroep, meedwalen met meneer O. die de weg kwijtraakt, meeleven met voetballertjes in de oorlog of meegesleept worden in een moordverhaal: negen Weesper schrijvers en verhalenvertellers pakken zaterdag de sprekersstok ter hand op de eerste Grote Vertellersparade in de Theetuin.

Op verschillende plekjes in de Theetuin vertellen Weesper schrijvers en vertellers het verhaal dat ze willen delen met hun toehoorders. 

Initiatiefnemers zijn Rindert Kromhout en Rita Oppenhuizen van de Theetuin. Vorig jaar in een interview met het WeesperNieuws liet Kromhout zich lovend uit over een eerder vertellersevenement in deze tuin. "Dat zouden ze weer moeten doen, dan help ik mee", zei hij toen. Kromhout: "Rita belde me meteen op en toen zat ik eraan vast." Het kostte de schrijver geen moeite om collegaschrijvers te overtuigen om ook deel te nemen: "Ze vonden het meteen leuk, ook omdat de Theetuin over de meest mooie plekjes beschikt om een prachtig verhaal te vertellen.

Kromhout heeft er zin in en hoopt op een jaarlijks terugkerende traditie: "Van naar verhalen luisteren krijg je nooit genoeg."

De Grote Vertellersparade is zaterdag van 13.00 -16.00 uur. De Theetuin is open van 10.00 - 17.00 uur.

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant