Barry Bonsen van de Taxicentrale Weesp.
Barry Bonsen van de Taxicentrale Weesp.

Taxicentrale rijdt in het weekend niet meer

Algemeen

WEESP - Taxicentrale Weesp is voortaan tijdens het weekend gesloten. Ook doordeweeks veranderen de tijden: na 22.00 uur rijden er geen taxi's meer. Directeur Barry Bonsen laat weten deze beslissing om bedrijfseconomische redenen te nemen.

De taxicentrale heeft 's avonds laat en in het weekend te weinig klanten om de chauffeurs aan het werk te houden. Die paar mensen die wel van een taxi gebruikmaken, zullen op zoek moeten naar een andere oplossing.

Bonsen: "Er rijdt in Weesp een zzp'er rond met zijn eigen taxi. Zijn telefoonnummer zetten we op het bandje van het antwoordapparaat dat mensen te horen krijgen als we gesloten zijn." De ondernemer heeft afgelopen weekend een rondje langs de Weesper horeca gemaakt om zijn beslissing toe te lichten. "De ritten die we in het weekend nog wel hadden, waren meestal van cafébezoekers. Daarom leek het me wel zo netjes om zelf even langs te gaan. De café-eigenaren vinden het jammer, maar ik had het idee dat ze het toch ook wel begrepen. Sommige gaven aan te gaan kijken of ze zelf een oplossing kunnen bedenken."

Op de fiets
Volgens de Weesper is het bestedingspatroon van het uitgaanspubliek de laatste jaren erg veranderd: "Ik stapte vroeger rustig met mijn vrienden in de taxi om bijvoorbeeld naar Ome Ko in Muiden te gaan. En terug naar huis namen we ook weer een taxi. De kosten deelden we gewoon. Maar jongeren van nu hebben minder te besteden. Als ze geld kunnen besparen door op de fiets te gaan, dan doen ze dat."

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant