Nienke op het nieuwe plein met de brief van de burgemeester.
Nienke op het nieuwe plein met de brief van de burgemeester.

Burgemeester, bedankt voor het nieuwe schoolplein!

Algemeen

WEESP - De gemeente Weesp heeft het schoolplein van de brede school Kors Breijer aan de Papelaan aangepast nadat er klachten over de beplanting waren. De leerlingen zijn erg dankbaar voor deze beslissing en kunnen nu weer fijn op het schone plein spelen.

Al snel na de oplevering in 2013 bleek dat het nieuwe schoolplein van de brede school Kors Breijer toch niet helemaal geschikt was. De speelbelasting was te hoog om de beplanting een kans te geven om te groeien en er was weinig verhard oppervlak beschikbaar om op te spelen. Hierdoor werden de gangen en met name de ingang van de school steeds erg vies, aangezien de kinderen in de modder speelden.

Aanpassingen
Met een aantal aanpassingen zijn deze problemen hopelijk opgelost. Zo zijn de paadjes verbreed of verlegd, een aantal speelobjecten zijn verplaatst en aarde is vervangen door tegels. Ook is het materiaal van de ondergrond voor de speeltoestellen vervangen door kunstgras om te voorkomen dat het plein na een regenbui weer modderig wordt.

Bedankt
De leerlingen van de brede school Kors Breijer zijn de gemeente in ieder geval dankbaar. Zo schreef Nienke uit groep 7 een bedankbrief naar burgemeester Bas Jan van Bochove. "Ik ben blij dat ik mijn nieuwe schoenen eindelijk weer aan kan trekken naar school zonder dat ze vies worden als ik buiten speel." Trots is ze op het feit dat hij haar een brief terug heeft geschreven met daaronder de handtekening van de enige echte burgemeester.

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant