'Rijks, Masters of the Golden Age'. Foto: Marcel Wanders
'Rijks, Masters of the Golden Age'. Foto: Marcel Wanders

Topboek van duizenden euro's te zien in bieb

Algemeen

WEESP - De Bibliotheek heeft een exemplaar van het bijzondere boek 'Rijks, Masters of the Golden Age' aangekocht. Het boek van duizenden euro's is dit weekend in de bieb te zien, tijdens Weespers aan de Wand. 

Door boekbinders gebonden in leer met zilverbeslag, 35 kilogram zwaar, afmetingen 50 x 70 centimeter, 440 bladzijden, zijden leeslinten in rood, wit en blauw, winkelprijs 6.150 euro. Maar daarbij dan wel inbegrepen een tafeltje, een mini-exemplaar en een certificaat waarop te lezen valt dat het boek maar liefst 9 kwaliteitscontroles heeft gehad. In het boek staat de eregalerij van het Rijksmuseum: Ruysdael, Steen, Hals, Vermeer. Haarscherp gedrukt, uitvergroot tot soms wel 1.400 procent. De teksten zijn handgekalligrafeerd. 


Foto: Marcel Wanders 

Trots
De Bibliotheek is enorm trots op de aankoop. "In samenwerking met het Rijksmuseum heeft Marcel Wanders op spectaculaire wijze zowel de tijdloosheid als de relevantie van de werken uit de Eregalerij vormgegeven in een boekwerk dat zijn weerga niet kent. Zo bijzonder de onderwerpkeuze is, zo subliem is de uitvoering. Het boek ademt met zijn klasse, grandeur en vakmanschap vervlogen tijden en tegelijkertijd is het een staaltje van moderne technieken en inzichten gekoppeld aan kunstzinnigheid en bevlogenheid."

Bezoekers kunnen door het boek bladeren tijdens de openingsuren. Wel met handschoentjes aan. Na Weespers aan de Wand gaat het boek op tournee. 



Foto: Marcel Wanders 

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant