Afbeelding
Foto: André Verheul

Weesp vraagt na veel klachten om begrip voor verkeersdrukte

Buurt / wijk

WEESP - De gemeente heeft na de verkeersdrukte rond de stad gisteren veel klachten gehad, zo laat zij vandaag weten. Weesp laat weten zich de frustraties van weggebruikers voor te kunnen stellen, maar stelt verder niet om de verkeersdrukte heen te kunnen. De gemeente vraagt om begrip. Daarnaast gaat de Bouhuijstunnel als proef open.

De grote verkeersdrukte heeft alles te maken met de afsluiting van de Geinbrug van Driemond. Daardoor moet al het verkeer tussen Weesp en Amsterdam over de snelweg. En dat zorgde dinsdag vooral tijdens de avondspits voor flinke opstoppingen. Op het hoogtepunt stond het verkeer vanaf de afslag Weesp/Muiden vast tot aan de Bouhuijstunnel. De tunnel zelf was dinsdag ook nog eens afgesloten om opstoppingen in het centrum van de stad te voorkomen en Weesp bereikbaar te houden voor hulpdiensten. "Voor veel automobilisten betekende dat gisteravond langdurig oponthoud en veel ergernis. Wij kunnen ons de frustratie hierover goed voorstellen", zo laat de gemeente weten. 

Bouhuijstunnel als proef open
De gemeente heeft de verkeersregelaars nu de opdracht gegeven om, als proef, wat soepeler met de regels om te gaan. Verkeer door de Bouhuijstunnel wordt nu 's avonds wel gewoon doorgelaten. Er wordt gekeken of dat werkt en of dat de verkeersdrukte doet afnemen. Mocht het verkeer toch weer muurvast komen te staan, dan gaat de tunnel wederom dicht en moet al het verkeer omrijden via het industrieterrein. 

Gemeente vraagt om begrip en verdraagzaamheid
De gemeente vraagt verder dus om begrip en verdraagzaamheid van weggebruikers. "Bij de keuzes die worden gemaakt, speelt veiligheid altijd de grootste rol. Wij zullen de situatie blijven monitoren en we zullen bijsturen waar nodig en waar mogelijk", zo zegt de gemeente. Een systeem met een tijdelijk vignet op de auto of toegangspassen voor bewoners van de stad ziet de gemeente niet zitten. "Uiteraard is dat wel overwogen, maar controles hierop zou de vertraging bij de toegang van Weesp alleen maar vergroten."

De werkzaamheden aan de Geinbrug, en dus de extra verkeersdrukte, duren nog tot 31 augustus. 

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant