Afbeelding

Weesperfotomobiel weer van start

Cultureel

WEESP - In aanloop naar het pinksterweekeinde, als Weesp weer helemaal in het teken staat van kunst met Weespers aan de Wand, is er ook weer de fotowedstrijd voor de Weesper jeugd: Weesperfotomobiel. Nieuw dit jaar: het manipuleren van het beeld is toegestaan.

Voor wie de wedstrijd niet kent: Weesperfotomobiel is een wedstrijd waarbij jongeren tussen de 12 en 18 jaar worden uitgedaagd de mooiste foto's te maken met hun mobiel. Elk jaar is er een thema. De beste fotografen krijgen een geldbedrag en de mooiste foto's worden tentoongesteld op de kunstmanifestatie Weespers aan de Wand.

Rood, blauw en geel
Fotograaf Paul Roholl is een van de initiatiefnemers. "Ons thema is dit jaar: wat heb jij met rood, blauw en geel? Dat zijn basiskleuren waar je alle andere kleuren mee kunt samenstellen. Het thema is juist om onderwerpen te fotograferen die veel van deze drie basiskleuren hebben. Als je aan de slag gaat, hou dan in de gaten dat deze kleuren de foto bepalen. Portretten, natuur, Weesp, bloemen, stillevens of je voetbalschoenen fotograferen is uitstekend als de kleuren hierin voorkomen."

De eerste-, tweede- en derdeprijswinnaars van beide categorieën ontvangen het boek 'Foto! durf bijzondere foto's te maken' van Marije van der Hoeven. Daarnaast worden geldprijzen verdeeld onder de eerste- en tweedeprijswinnaars.

Tot 28 mei 2017 kunnen jongeren foto's insturen (maximaal drie per persoon):
- Je bent niet jonger dan 12 en niet ouder dan 18 jaar.
- Je foto is door jou met je mobiele telefoon gemaakt.
- Je woont in Weesp of zit in Weesp op school
- Je zorgt voor een zo hoog mogelijke resolutie, zodat als jouw foto wordt gekozen we hem goed kunnen afdrukken.
- Insturen vóór 28 mei via de website
www.weesperfotomobiel.nl.

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant