Afbeelding
Foto's: Casper Bunschoten

Muzikale samenwerking Weesp en Naarden: ‘Dag gaat de boeken in als grote uitsmijter van het 50-jarig bestaan’

Evenementen

WEESP/NAARDEN - Een muzikale samenwerking op een grootse locatie. Zo kunnen we het nieuwjaarsconcert van afgelopen zondag in de Grote Kerk van Naarden omschrijven. Het was een samenwerking tussen muziekvereniging Nardinc en het Kroonkoor uit Weesp. Dat zegt Nardinc-voorzitter Adriaan Schmal. Het concert was tevens de afsluiter van het jubileumjaar van Nardinc, dat in 2023 een halve eeuw bestond. 

“Twee clubs - met ieder hun eigen repertoire - hebben onder leiding van dirigent Marco de Jong een onvergetelijk concert neergezet met een mix van moderne en klassieke muziek”, gaat Schmal verder. “Met zeer veel variatie en verrassende elementen.”

Tekst gaat verder na de afbeeldingen.



Cultuurwethouder Schimmel spreekt de aanwezigen toe. 


Met ruim vierhonderd bezoekers was de Grote Kerk behoorlijk gevuld. Zij luisterden naar de instrumentale nummers van het orkest en de zang van het Kroonkoor, ondersteund door leden van het Metropole Orkest en een pianist. “Iedere partij was een solo of een combinatie van koor en orkest.” Halverwege hield cultuurwethouder Nico Schimmel een korte toespraak. 

“Daarop volgende de grote verrassing en kwam de doedelzak begeleid door een trom de kerk binnen om direct met het orkest het nummer Highland Cathedral te spelen. Een onverwacht en indrukwekkend optreden voor het publiek dat niet in het programma was aangekondigd. Opzet geslaagd. De tweede verrassing waren dansparen die tijdens het nummer Waltzen with Straus in de gangpaden verschenen.”

‘Indrukwekkend’

“Het is indrukwekkend hoe een amateurvereniging zo goed en interactief met andere koren en artiesten kan optreden”, zegt Schmal met gepaste trots. “Het toont de veelzijdigheid die je met een fanfare ook kunt bereiken en dat je kunt anticiperen op de culturele ontwikkeling in de maatschappij als muziekvereniging. Van jeugdorkest tot groot orkest, van straatorkest tot koperensemble en van dweilorkest tot pietenband: indrukwekkend hoe een kleine vereniging zo veelzijdig kan zijn. 

Naast dat Nardinc haar jeugd opleidt via professionele vakdocenten en daar al vijftig jaar een stabiele muziekgroep van weet neer te zetten en een zeer jeugdige vereniging is, staan wij ook open voor mensen die weer muziek willen gaan spelen. De zogenaamde herintreders. Onder het motto ‘Oude liefde en koper roest niet’ zijn oud-muzikanten van harte uitgenodigd om bij de repetities te komen kijken en sfeer te proeven. Dat kan op de woensdagavonden.”

Tekst gaat verder na de afbeeldingen.




De organisatie en de muzikanten kijken terug op een geweldige middag. “Wat zag iedereen er prachtig uit en zoals presentator Ruud Besson al vertelde: iedereen komt met een glimlach binnen en gaat met een nog grotere glimlach naar huis. Deze dag was geslaagd, onvergetelijk en gaat de boeken in als grote uitsmijter van het 50-jarig bestaan”, besluit Schmal.

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant