Het filmseizoen start met 'La ragazza del futuro'.
Het filmseizoen start met 'La ragazza del futuro'. Foto: City of Wesopa

Start filmseizoen in City of Wesopa

Kunst & Cultuur

WEESP - Deze week start het filmseizoen weer op in City of Wesopa. Ze trappen op 7 september af met ‘La ragazza del futuro’, een pakkende Italiaanse film naar een waargebeurd verhaal. Voor jonger publiek starten ze het seizoen met The Little Mermaid op zondag 10 september.

De Italiaanse dramafilm La ragazza del futuro uit 2022 is geregisseerd door Marta Savina en gaat over moed, verzet tegen groepsdruk en vrouwenrechten. De film speelt zich af in het Sicilië van de jaren ’60 en toont het verhaal van een jonge vrouw die zich verzet tegen de eeuwenoude traditie van het ‘herstellende huwelijk’ en vecht voor het recht op zelfbeschikking. Het is een prachtfilm, met een intrigerend verhaal, goed acteerwerk en mooie beelden van het paradijselijke Italiaanse landschap.

Lia woont bij haar ouders, het zijn de jaren 60, en Lia is een van de weinige vrouwen die van zich afbijt. Op een avond wordt zij door een goede vriend ontvoerd en verkracht. Daarna moeten ze trouwen want de eeuwenoude traditie schrijft voor dat ze alleen zo haar eer kan redden. Lia accepteert dit niet en, voor het eerst in de Italiaanse geschiedenis, trotseert ze de sociale verwachtingen en strijdt voor zelfbeschikking via de rechtbank. Hierop keert het dorp zich tegen haar en haar familie.

De City of Wesopa zoekt versterking van de filmploeg. Wil je ook films (leren) projecteren en mensen laten genieten van prachtige films? Ga naar wesopa.nl/city/vacatures/

Film La ragazza del futuro – regie Marta Savina, donderdag 7 september om 20.00 uur in Wesopa. Entree 9,50 euro. Kaarten kopen op www.wesopa.nl

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant