Douglas Schenk en echtgenote zijn blij met de sportpenning
Douglas Schenk en echtgenote zijn blij met de sportpenning

Weesper sportpenning voor Douglas Schenk

Algemeen

WEESP - Douglas Schenk is dinsdagavond geëerd met de Weesper Sportpenning. Deze onderscheiding is onlangs nieuw leven ingeblazen, het was de eerste keer in jaren dat de penning weer werd uitgereikt.

Douglas Schenk (73) is professioneel bokser geweest en is een van de oprichters van Boksvereniging Weesp. Tot aan de opheffing van deze vereniging gaf hij twee keer in de week boksles aan de jeugd. 

De Weesper sport nog steeds meerdere keren per week. Het houdt hem gezond van lijf en leden en jong van geest. Ook heeft hij laatst voor een sportschool in Weesp een inval-les verzorgd, maar omdat Schenk nu erg geniet van zijn vrije tijd wil hij zich niet meer binden.

Wethouder Astrid Heijstee reikte de penning uit in de raadzaal en hield een toespraak. Aanwezig waren familieleden en andere mensen die betrokken waren bij Boksvereniging Weesp. 

Boksvereniging Weesp heeft 45 jaar bestaan. De club kon de kosten voor de bokszaal aan de Achtergracht niet meer opbrengen. De sluiting van de zaal was voor Schenk het moment om te stoppen. Binnen de vereniging was er niemand anders met trainingspapieren, wat het einde van de club betekende. 

Op de afscheidsreceptie van de boksvereniging werd de penning al aan Schenk toegekend, maar hij moest nog even wachten op de uitreiking. De oude matrijs moest opgespoord worden en toen moest de penning nog geslagen worden. 

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant