Boekhandel De Ark. Foto: Boekhandel in beweging
Boekhandel De Ark. Foto: Boekhandel in beweging

Opnieuw een begrip weg uit Weesp

Algemeen

WEESP - Het nieuws dat de BoekenArk dicht gaat maakt veel reacties los. De boekenzaak aan de Nieuwstad is een begrip in Weesp. 

Eigenaar Fons Plukker maakte donderdag bekend de deuren te gaan sluiten. Plukker heeft de BoekenArk ruim dertig jaar gerund; de eerste 15 jaar als bedrijfsleider, daarna als zelfstandig ondernemer. 

Met de sluiting van de BoekenArk verdwijnt de naam De Ark definitief uit het Weesper straatbeeld. In 2012 ging kantoorvakhandel De Ark failliet. Beide winkels hadden dezelfde oorsprong. 

Boekenhandel De Ark en de gelijknamige kantoorvakhandel kwamen voort uit één zaak. Marius van Melle schrijft hierover in zijn 'Boekhandel in beweging' (over de geschiedenis van boekwinkel De Ark): 'In Weesp vond in 1971 een verhuizing van de boekhandel plaats. De aanleiding hiervoor was de beslissing om de handel in boeken en die in kantoorartikelen in aparte panden onder te brengen. (..) In het najaar werd besloten om de zaken te splitsen.'

De kantoorvakhandel en de boekenwinkel gingen ieder hun eigen weg, maar bleven voor veel Weespers toch nog aan elkaar verbonden, al was de naam het enige dat de winkels nog aan elkaar verbond.

Onder leiding van Plukker organiseerde de BoekenArk veel activiteiten, regelmatig kwamen bekende schrijvers naar de zaak. Samen met De Bibliotheek werden topauteurs naar de Van Houtenkerk gehaald. Dit jaar kwam Maarten van Rossem nog naar Weesp. 

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant