Afbeelding

Straatrover opgepakt na achtervolging

Politie

WEESP - Een straatrover is gisteravond door de politie aangehouden na een mislukte tasjesroof aan de Fijnvandraatlaan. Een andere straatrover wist weg te vluchten. 

Rond 18.50 uur kreeg de politie melding van een poging straatroof op de kruising Utrechtseweg / Fijnvandraatlaan. Twee mannen op een scooter hadden geprobeerd een tas te stelen van een vrouw die over straat liep. Hierbij werd de vrouw geslagen door één van de verdachten. De vrouw verweerde zich en gaf haar tas niet af. De verdachten gingen er vandoor.

Zuid-Oost
Agenten zochten de omgeving af. Op de Gooilandseweg zagen ze de twee op een scooter rijden. De rovers gingen ervandoor in de richting van Driemond. De achtervolging werd ingezet en uiteindelijk lukte het de agenten om de scooter te stoppen bij de Valburgdreef in Amsterdam Zuidoost. Een 17-jarige jongen uit Amsterdam kon worden aangehouden. De andere verdachte wist te vluchten.

Later bleek dat dezelfde avond twee andere vrouwen ook slachtoffer van een straatroof waren geworden. Bij één werd rond 18.30 uur bij de Nieuwstad, geprobeerd haar tas te stelen door twee jongens op een scooter, maar ook dit lukte niet. Een kwartier later, rond 18.45 uur, fietste het derde slachtoffer over de Prinses Irenelaan, toen twee rovers op een scooter naast haar kwamen rijden. Dit keer lukte het de verdachten wel om de beroving te voltooien, waarna de verdachten er op een scooter vandoor gingen.

Verband onderzocht
Gezien de overeenkomst van de zaken onderzoekt de politie of de straatroven iets met elkaar te maken hebben. Ook zoekt de politie nog naar de tweede verdachte.

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant