Borre en Montijn openen de nieuwe wc's in Ghana.
Borre en Montijn openen de nieuwe wc's in Ghana.

Nieuwe wc's in Ghana dankzij schoolactie

Algemeen

WEESP - Dolblij zijn de kinderen in Ashaiman in Ghana met de nieuwe toiletblokken in hun school die dankzij een schoolactie van de Van der Muelen-Vastwijkschool gebouwd konden worden. Aan Borre van den Beukel uit groep 6 B de eer om samen met zijn broer Montijn afgelopen zondag de wc's te openen.

De toiletten konden gebouwd worden met geld dat leerlingen van de Van der Muelen-Vastwijkschool eerder hadden opgehaald met het maken en verkopen van kerstkaarten.

Hygiene
De Ghanese leerlingen en leraren van de Basic School of Church of Christ waren bij de feestelijke opening van de wc's aanwezig en zijn erg blij met de nieuwe faciliteiten. De meeste kinderen in de sloppenwijk waar de school staat, hebben thuis geen wc.  Ziektes als cholera en diarree vormen een dagelijkse bedreiging. Met behulp van het nieuwe schone sanitair en een educatieprogramma over het belang van hygiëne in het algemeen en handen wassen in het bijzonder, zal de gezondheid van de kinderen op deze school in de toekomst beter worden.

Safi Sana
Het Weesper bedrijf Safi Sana verzorgde de bouw van de toiletblokken en zal in de toekomst het afval dat uit de wc's komt verwerken tot energie en organische mest.  



Docenten en kinderen erg blij met deze stap naar een betere hygiëne en gezondheid.

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant