Afbeelding

Gemeenteraad laat kerkbesluit intact

Algemeen

WEESP - D66, DSB en het CDA zijn kritisch over het functioneren van de gemeenteraad in de discussie over de Laurentiuskerk en willen meer duidelijkheid over het Feitenonderzoek van de Stichting Kerk en Stadspark Weesp, maar de rest van de gemeenteraad wil de kerkdiscussie op dit moment niet overnieuw doen.

Dat bleek gisteravond in de raadscommissie SOB waar het zeer kritische Feitenonderzoek van de stichting werd besproken. Vooral D66 ziet het rapport als hun gelijk in de discussie over de kerk: zij wilden altijd al een onafhankelijk onderzoek naar de gang van zaken. Ook DSB vindt dat. CDA was ook kritisch en noemde de hele discussie 'troebel'.

Vernietig
De Stichting Kerk en Stadspark Weesp heeft de gemeenteraad verzocht het besluit over de kerk te vernietigen.

Raad
Maar een meerderheid van de gemeenteraad van WSP, PvdA, GroenLinks en VVD wil daar op dit moment niet over nadenken. Wethouder Peter Eijking wilde niet op de discussie ingaan, omdat er volgende maand een afspraak met de stichting staat gepland waarin het rapport wordt besproken. Eijking vond het dan ook niet netjes de discussie eerst in de politiek te voeren.

Concreet
Ook is het nog niet duidelijk wat het concrete plan van Cees van Vliet voor de kerk is. In de afgelopen tijd heeft hij laten weten de kerk te willen behouden, wat de discussie beïnvloedt. Op korte termijn wordt het college van B en W door Van Vliet op de hoogte gebracht van zijn plannen.

Wethouder Eijking heeft beloofd meteen de gemeenteraad in te lichten als dat gesprek is gevoerd. Dan kan er gepraat worden op basis van de nieuwste feiten. D66 kondigde meteen aan het Feitenonderzoek er weer bij te pakken. 

Lees ook: Nieuw leven voor hele kerk (WeesperNieuws 26 april 2016)

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant