Het gesprek van de dag
Het gesprek van de dag

Ongeloof en ongerustheid na tweede bomkraak

Algemeen

WEESP - De bomkraak bij de ABN Amrobank aan het Grote Plein is in Weesp het gesprek van de dag. Ongeloof en ongerustheid overheersen. "Dit gaat nog eens helemaal fout."

Het Grote Plein is dinsdagmorgen helemaal afgesloten. De markt kan op de Nieuwstraat gewoon doorgaan, maar het plein is deze ochtend voor de sporenonderzoekers van de politie en de explosievenexperts van het ministerie van Defensie. Mannen in witte pakken, iemand anders in een legeruniform, het lijkt wel oorlog.

Belachelijk
"Het is toch ongelooflijk!", zegt een bewoonster van de Nieuwstad. Ze is boos en ongerust tegelijk. "Dit kan toch niet, het is belachelijk! Maar ja, dat krijg je hè, als de politie nergens te bekennen is. Er moeten zeker eerst slachtoffers vallen voordat ze hier eens iets tegen doen", zo geeft ze uiting aan haar onvrede en onmacht.

Politie
Ook verderop worden (terecht of niet) de aanrijtijden van de regiopolitie erbij gehaald  "Voordat de politie hier is, zijn ze gevlogen. De pakkans is heel klein."

Volgende keer
Het is de tweede bomkraak in drie weken in Weesp. Dat er een volgende keer komt, daar twijfelt hier niemand aan. En die gedachte beangstigt: "Want die banken zijn zo goed beveiligd tegenwoordig, dat die criminelen ook steeds zwaardere middelen grijpen. Levensgevaarlijk! Dit gaat een keer helemaal fout."

Lees het hele verhaal in de digitale editie van het WeesperNieuws

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant