Afbeelding

Geroofde iPhone raadslid duikt op in Molenbeek

Algemeen

WEESP - Weesper DSB-raadslid Gerton van Unnik is in Amsterdam beroofd van zijn telefoon. Tot zijn verbijstering is het gestolen toestel, volgens het raadslid zelf, opgedoken in het Belgische Molenbeek.

Na een etentje in de hoofdstad, werd de Weesper vrijdagavond laat tegen de straat gewerkt en van zijn iPhone beroofd. Het was het begin van een aaneenschakeling van frustrerende ontdekkingen en gebeurtenissen, die Van Unnik kwaad, kwaaier, kwaadst maakte.

"Terwijl @politie Amsterdam aangifte saboteerde is door roofmocro gejatte iPhone in Brussel, hoofdstad gangsterislam", zo luidt een van zijn tweets.

Traceren
Thuis wist Van Unnik met een app zijn gestolen toestel zelf te traceren. Molenbeek, zo gaf het puntje op de plattegrond aan, de wijk in Brussel waar de Belgische politie de handen vol heeft aan terrorisme en daaraan gelieerde types. Zeer saillante toevalligheid: Van Unnik zet zich daar in PVV-idioom al lange tijd tegen af.

Aangifte
Over de manier waarop de Amsterdamse politie met zijn aangifte omging, is de Weesper absoluut niet te spreken. 

Maandag reageerde hij desgevraagd met: "Kijk, beroofd worden is vervelend en spullen kunnen vervangen worden. Maar op zijn minst verwacht je geholpen te worden als je 's nachts aanklopt bij het politiebureau met het verzoek 'Ik wil aangifte doen van straatroof en of u kunt helpen bij het blokkeren van mijn gestolen smartphone'. Dat stoort nog het meest, de afstomping van de dienstdoende agenten en hun laconieke houding." Hij gaat een officiële klacht indienen.

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant