Afbeelding

Caroline en Viktor: op naar het WK ParAgility

Algemeen

WEESP - In Caroline Vinks leven is sporten altijd belangrijk geweest. Ook toen bij haar MS werd vastgesteld, bleef ze steeds zoeken naar een sport die die nog wél mogelijk was. Paardrijden en rolstoeldansen heeft ze moeten opgeven, maar daar is nu ParAgility voor in de plaats gekomen. Dat gaat haar en Viktor goed af. Ze mogen volgende maand voor Nederland uitkomen op het WK in Tsjechië.

Agility is een behendigheidssport waarbij baasjes hun honden door een parcours met sprongen, tunnels en andere obstakels moeten leiden. Bij de variant ParAgility hebben die baasjes een beperking. Caroline en Viktor beoefenen deze sport inmiddels een kleine vier jaar. Vink: "Ik moest eerst een hondenschool zien te vinden die het met ons aandurfde, maar dat was nog niet zo simpel. Uiteindelijk vonden we een school in Huizen die ons wel wilde hebben, ook al waren wij voor hun ook het eerste parateam."

Bij agility draait het om het vertrouwen tussen hond en baas, bij ParAgility is dat wat ingewikkelder. Natuurlijk is Viktor gewend om alert te zijn en opdrachten uit te voeren. Hij is een hulphond, het baasje helpen is zijn dagelijkse taak. De Weespse: "Maar op het parcours moet ik hem soms vooruit sturen, dan moet hij bij me wegrennen. Dat is voor hem heel vreemd, want tijdens zijn werk mag hij dat juist niet, dan moet hij in de buurt blijven."

Lees verder in de digitale editie

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant