Steff Overmars komt over de finish.
Steff Overmars komt over de finish.

Steff Overmars wint de WeesperNieuws Triatlon

Algemeen

WEESP - Steff Overmars heeft zondag de 27ste editie van de WeesperNieuws Triatlon op zijn naam geschreven. Hij finishte na 1 kilometer zwemmen, 40 kilometer fietsen en 10 kilometer hardlopen in 1.46.37.

Ricardo Scholten heeft met 1.51.01 de tweede plaats te pakken en is hiermee de snelste Weesper. De 47-jarige Machiel Ittman uit Hilversum werd met 1.51.11 knap derde.



Even bijkomen. Ricardo Scholten is tweede overall én snelste Weesper. 



Machiel Ittman is blij met zijn derde plek. 

Overmars, van oorsprong een Weesper, toonde zich ongenaakbaar. Hij was als derde het water uit, pakte vervolgens op de fiets de koppositie en wist een enorme voorsprong op te bouwen. Dit gaf hem bij het hardlopen een dusdanig voordeel dat niemand meer bij hem in de buurt kon komen, sterker nog: het gat werd alleen maar groter.

Overigens kwam Martijn Boot uit Almere als eerste uit het water. Maar na een valpartij in de eerste fietsronde besloot hij uit de wedstrijd te stappen. Hij liep meerdere lelijke schaafwonden op

Tim Jacobs werd tweede Weesper met 1.51.26. Derde Weesper werd zijn broer Daan Jacobs met 1.54.10. 



Tweelingbroers Daan (1005) en Tim (1007) maken de Weesper top 3 compleet. 

Deborah Schouten is wederom de snelste vrouw en snelste Weespse. Ze finishte in 2.03.13. Ze streed een groot deel van de wedstrijd tegen Paula van der Pouw, maar die kwam ten val en moest de wedstrijd staken.



Deborah Schouten wordt gefeliciteerd door Barry Dooper. 

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant