Afbeelding

De Hogewey gaat uitbreiden

Zorg

WEESP - Verpleeghuis De Hogeweyk aan de Heemraadweg krijgt er 28 eenpersoonskamers bij. De vergunning is inmiddels aangevraagd. Vivium Zorggroep hoopt komend voorjaar met de opbouw te kunnen beginnen.

De wens om uit te breiden komt voort uit de groeiende wachtlijst, vertelt communicatieadviseur Marlous ten Haring. Door de toenemende vergrijzing van Nederland is het aantal mensen met dementie stijgende. De vraag naar kleinschalige verpleeghuiszorg is als gevolg hiervan toegenomen.

Vier nieuwe zorgwoningen
Boven op de bestaande laagbouw aan de kant van de parkeerplaats komen vier nieuwe zorgwoningen, die ieder plaats gaan bieden aan zeven nieuwe bewoners. Ook deze nieuwe woningen gaan werken volgens het leefstijlconcept waar De Hogeweyk internationaal vermaard om is. 

Intern schuiven
De nieuwe woningen worden deels prefab geproduceerd, wat scheelt in de doorlooptijd. Maar overlast is natuurlijk niet helemaal te voorkomen. 

Oplevering in de zomer
Vivium, de overkoepelende organisatie waar De Hogeweyk onder valt, hoopt in het voorjaar te kunnen beginnen met de opbouw. Als alles meezit zouden de 28 nieuwe kamers dan in de zomer opgeleverd worden. Dat brengt het aantal plaatsen in De Hogeweyk van 152 naar 180. 

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant