Afbeelding
Foto: Christian Pfeiffer

Sportclubs verdeeld over rookverbod

Algemeen

WEESP - FC Weesp mag dan wel het hele sportpark rookvrij maken, dat betekent nog niet dat andere Weesper sportclubs zullen volgen. De sportclubs reageren verdeeld over het aanpassen van de rookregels. 

Van de grote sportclub denkt vooral MHCW wel aan een rookverbod. De hockeyclub noemt het voorbeeld van FC Weesp een 'hele goede stap'. "De hockeybond werkt er ook aan om hockeyclubs rookvrij te maken en voeren daar campagne voor. MHCW zal ook volgen. Dat plan hebben we, maar we moeten nog kijken naar hoe en wanneer", zegt bestuurslid Jan Willem Koers. "We moeten dat gewoon goed aanpakken."

Rookverbod gaat We Have te ver
Handbalclub We Have heeft het roken al deels aan banden gelegd: het clubhuis is rookvrij en voorde deur mag je ook geen sigaretje opsteken. Langs het veld mag roken wel. En de kans dat dat gaat veranderen is niet groot. "Het speelt momenteel amper", zo laat WeHave-bestuurder Edwin Hoving weten. "We laten een eventueel verbod over aan onze leden. Als de leden vragen of we met zo'n rookverbod kunnen komen, dan zullen we daar vanzelfsprekend over nadenken. Maar we hebben er nog geen vragen over gehad."

Het besluit van FC Weesp noemt Hoving 'een beetje betuttelend'. "We slaan met z'n allen een beetje door als het gaat om het aan banden leggen van roken en alcohol. Je kunt ook op andere manieren rekening houden met rokers en niet-rokers. Aan de andere kant: een rookverbod is nou eenmaal een maatschappelijke ontwikkeling."

Argus heeft geen rokers
Argus laat weten wel te hebben gesproken over een rookverbod, maar heeft amper rokende leden. 

Lees verder in de digitale editie

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant