Afbeelding

Bomen weg voor nieuwe route naar snelweg A1

Natuur en Milieu

WEESP - De bomen die stonden nabij de bocht Leeuwenveldseweg/ Hogeweyselaan zijn gekapt. Het zijn de eerste tekenen van de aanleg van de nieuwe ontsluitingsweg naar de A1.

De weg voert het verkeer van en naar Weesp door de Bloemendalerpolder naar de A1. Daar komt een nieuwe aansluiting op de op- en afrit, aan de andere kant dan waar het verkeer nu naar Weesp en Muiden rijdt. Voordat de weg kan worden aangelegd, moet er eerst een zandbed worden aangelegd, nodig om de zompige poldergrond te laten inklinken. Het asfalt ligt er op zijn vroegst eind 2021, maar het kan ook begin 2022 zijn voordat deze weg in gebruik kan worden genomen. Hij slingert ruim om de nieuwe woningen van Weespersluis heen.

Nadien wordt de Korte Muiderweg voorzien van rotondes en is dan niet langer de aangewezen doorgaande weg naar de snelweg.

Alle bomen die voor deze weg en voor de woonwijk Weespersluis worden gekapt, worden ruimschoots gecompenseerd. In Weespersluis (2750 woningen, een grote waterpartij en een aansluitend natuur- en recreatiegebied) komen in totaal 4000 bomen.

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant