Afbeelding
Audio

Verkiezingswinkel komt in Slijkstraat

Politiek

WEESP - Er komt er in de Slijkstraat een tijdelijke verkiezingswinkel. Van volgende week dinsdag tot en met dinsdag 14 maart kunnen Weespers in deze pop-upstore politieke boodschappen in huis halen. Een initiatief van GroenLinks, maar alle partijen in Weesp doen mee.

Op deze manier hopen de partijen een grote verkiezingsopkomst te bewerkstelligen voor de Tweede Kamerverkiezingen van woensdag 15 maart.

De verkiezingswinkel komt in het pand waar tot de herfst van 2015 antiquariaat Lectori Salutem zat. Het pand is eigendom van een bestuurslid van GroenLinks, maar staat momenteel nog leeg. "Wij kregen het aanbod om het te gebruiken voor een verkiezingscampagne. Een goed idee, maar het leek ons nóg leuker om ook de andere politieke partijen hierbij te betrekken", licht Ten Doeschate toe. "Enerzijds omdat je dan natuurlijk meer mensen bereikt, maar ook omdat GroenLinks samenwerken heel belangrijk vindt."

De plannen
Dit is het plan: in de week voorafgaand aan de verkiezingen kunnen Weespers tussen 10.00 en 18.00 uur de pop-upstore binnenlopen. Iedere deelnemende partij heeft zijn eigen kraam/tafel waar informatie ingewonnen kan worden. Er liggen folders en promotiemateriaal klaar en er zijn partijleden aanwezig om vragen aan te stellen of mee in gesprek te gaan.

Ten Doeschate: "Verder denken we aan een koffiehoek waar Weespers met elkaar kunnen praten over de verkiezingen. Ook overwegen we een tafel met computers neer te zetten, zodat mensen een onlinekieswijzer kunnen invullen. En we zouden het leuk vinden om elke dag af te sluiten met een verkiezingsactiviteit, zoals een discussie over een thema of een stemadvies van een aansprekend persoon of vanuit een bepaalde organisatie of doelgroep. Alle partijen zijn enthousiast over de ideeën die tot nog toe geopperd zijn, maar nog niet iedereen heeft definitief ja gezegd. Sommige moeten eerst groen licht krijgen van het landelijke partijbureau."

Verkiezingsavond
De verkiezingswinkel is geopend tot aan de Tweede Kamerverkiezingen. 

Interview
Beluister hier het interview dat initiatiefnemers Anke ten Doeschate en Arthur de Bussy woensdag gaven op Radio Weesp.
Beluister het interview

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant