De N236 krijgt een nieuwe Vechtbrug.
De N236 krijgt een nieuwe Vechtbrug.

Boos om boetes bij werk Vechtbrug N236

Buurt / wijk

WEESP - Boosheid om stapels boetes die worden uitgeschreven bij snelheidscontroles rondom de werkzaamheden aan de Vechtbrug op de N236. Op internet zijn tientallen reacties te vinden van Weespers die soms boven de 1000 euro aan boetes binnenkregen.

Op een groot deel van de provinciale weg N236 tussen Weesp en Ankeveen is een snelheidsverlaging doorgevoerd vanwege de bouw van de nieuwe brug over de Vecht, de aanleg van nieuwe rotondes en een verplaatsing van het fietspad. Er mag geen 80 km/u meer worden gereden: de snelheid is teruggebracht naar 50 km/u en er wordt actief op gecontroleerd.

Boosheid
Dat heeft de afgelopen weken geresulteerd in een boeteregen die veel boosheid veroorzaakt. Vaak, zo zeggen de gedupeerden, is er geen wegwerker te zien en voelt de snelheidsverlaging nutteloos. Ook zijn de boetes extra hoog omdat de snelheidsverlaging er is vanwege de wegwerkzaamheden.

De provincie Noord-Holland is wegbeheerder en heeft de snelheidsverlaging officieel uitgeschreven voor de duur van de wegwerkzaamheden, die is dus niet flexibel. Op de Facebookpagina 'Inwoners van Weesp' en de pagina 'Weesper Ruil, Verkoop en Weggeefsite!!!' worden gedupeerden opgeroepen bezwaar aan te tekenen tegen de uitgeschreven boetes. Of dat resultaat geeft, is nog niet bekend, maar de kans lijkt klein.

Noord-Holland
De provincie Noord-Holland laat weten binnenkort wel extra borden te plaatsen om de beperking nog meer onder de aandacht te brengen. Er blijft een maximum van 50 km/u gelden voor de duur van alle werkzaamheden.

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant