Amsterdam heeft last van verkeershinder.
Amsterdam heeft last van verkeershinder. Foto: Riz Jongerius

Verkeershinder in en rond Amsterdam

Vervoer & verkeer

REGIO/AMSTERDAM - Wie de komende weekenden via of naar Amsterdam moet, moet rekening houden met verkeershinder. Vanaf vandaag zijn er werkzaamheden op de A10 Zuid (weekendafsluiting).

Van vrijdag 8 september 22.00 uur tot en met maandag 11 september 05.00 uur en van vrijdag 22 september 22.00 uur tot en met maandag 25 september 05.00 uur is de A10 Zuid tussen de Europaboulevard (S109) en de Amstelveenseweg (S108) richting Schiphol volledig afgesloten voor al het verkeer. 

In dit weekend voert project Zuidasdok grootschalige werkzaamheden uit. Hou rekening met veel extra reistijd.

Meer informatie en omleidingsroutes

Dam-tot-Damloop

Op zondag 17 september vindt de Dam-tot-Damloop plaats. De start is op de Prins Hendrikkade bij het Centraal Station. De finish is op de Peperstraat in Zaandam. 

Hou deze dag rekening met zeer ernstige verkeershinder in het centrum en in stadsdeel Noord. Zo zijn onder andere de IJtunnel (beide richtingen), de Prins Hendrikkade en de Nieuwe Leeuwarderweg tussen 07.00 en 17.30 uur afgesloten. 

Gemotoriseerd verkeer kan het centrum niet via het Waterlooplein en Doelensluis inrijden. Voor deze straten geldt van 07.00 tot 17.30 uur een inrijverbod richting Rokin / Damrak. 

Verkeer dat zich al binnen het afgesloten gebied bevindt, kan via de Paleisstraat, Rokin en de Vijzelstraat het centrum verlaten

Bekijk de afsluitingen

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant