Bord 'auto te gast'.
Bord 'auto te gast'. Foto: WeesperNieuws

Auto te gast in Weespersluis

Vervoer & verkeer

WEESP - In Weespersluis is de allereerste fietsstraat een feit. Op de Bloemendalerpoldersingel ter hoogte van Lanenrijk 2A2 hebben fietsers nu voorrang op auto’s.

Een fietsstraat is te herkennen aan het bord ‘Fietsstraat, auto te gast’. De weg is speciaal ingericht met rood asfalt, waarbij de twee weghelften duidelijk van elkaar worden gescheiden door een strook straatbakstenen in het midden.

Auto te gast

Zoals het bord aangeeft, hebben automobilisten de verplichting om fietsers voorrang te verlenen in de fietsstraat. De maximumsnelheid is vastgesteld op 30 kilometer per uur, maar de richtlijn is dat automobilisten zich moeten aanpassen aan de aanwezigheid van fietsers. Inhalen van fietsers mag, zolang dit veilig kan gebeuren zonder de maximumsnelheid te overschrijden.

Tekst gaat verder onder de afbeelding.


Fietsstraat in Weespersluis. - Foto: WeesperNieuws

Fietsers kunnen makkelijk naar plaats van bestemming via de fietsstraat. De maximumsnelheid voor fietsers, inclusief elektrische fietsen, wordt 30 kilometer per uur. Fietsers moeten rechts rijden en mogen met maximaal  twee personen naast elkaar fietsen. Het is geen speelplaats.Verkeersregels dienen te worden nageleefd.

Deel van groter plan

De fietsstraat in Lanenrijk 2A2 is onderdeel van een grotere fietsroute. Naar verwachting wordt in het derde kwartaal van 2024 een brug over de Gouw gerealiseerd, die deze route verbindt met bestemmingen buiten Weespersluis, waaronder de bushaltes en de P&R aan de noordzijde van de rijksweg A1. De geplande brug over de Gouw zal toegankelijk zijn voor voetgangers en fietsers. Autoverkeer dat aan de noordzijde van de Gouw moet zijn, wordt omgeleid via de Over Holland en/of de Vechtstroomlaan.

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant