Afbeelding

Weesp gokt en verliest veel geld

Politiek

WEESP - In 2010 besloot de gemeenteraad twee bedrijfspanden te kopen aan de Nijverheidslaan voor meer dan 2 miljoen euro. Nu blijken ze nog ongeveer 700.000 euro waard. Een gok die rampzalig heeft uitgepakt.

Bedrijventerrein Nijverheidslaan zou binnen enkele jaren moeten transformeren van industrieterrein tot nautische woonwijk. Twee lege panden moesten alvast aangekocht worden om de 'strategische positie' van de gemeente te versterken.

Er werd achter gesloten deuren stevig in de buidel getast. Hadden B en W en gemeenteraad niet beter moeten weten? De aankoop was toen al omstreden: alle oppositiepartijen (toen: AOV, DEP, CDA en GroenLinks) verlieten boos de raadzaal en waarschuwden voor een strop waar de coalitie van PvdA, VVD en WSP haar nek zou insteken. Ze kregen gelijk.

700.000 euro waard
De woningmarkt klapte als een kaartenhuis in elkaar, ontwikkelaars hadden daardoor geen geld om te investeren in de Nijverheidslaan en boven alles bleken de milieuvergunningen voor huizen op die plek bijna onmogelijk door de chemische bedrijven in de buurt. Die bedrijven hadden op hun beurt weinig zin om te verhuizen en zo bleef de gemeente met twee, ondertussen vervallen, bedrijfspanden zitten. Die blijken nu samen nog maar circa 700.000 euro waard.

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant