Mycar mogelijk slachtoffer van brandbom.
Mycar mogelijk slachtoffer van brandbom. Foto: Google Maps

Mycar op de Pampuslaan mogelijk slachtoffer van brandbom

112

WEESP - De brandweer is afgelopen nacht met grote spoed uitgereden naar de Pampuslaan na een melding dat daar brand was uitgebroken.

De brand in het bedrijf Mycar aan Pampuslaan 228, dat zich richt op het uitvoeren van lichte reparaties en het schoonmaken van auto’s, vond plaats op 26 februari om 00.18 uur en was reeds geblust door mensen die al ter plaatse waren met eigen blusapparatuur. De brandweer is alles nagelopen om te controleren of het veilig was.

Er bleek behoorlijk veel schade te zijn en de nodige rookontwikkeling. Een raam was ingegooid met een steen en er is mogelijk brandbare vloeistof naar binnen gegooid die de brand heeft veroorzaakt, aldus de woordvoerder van de brandweer. 

De politiewoordvoerder spreekt eveneens het vermoeden uit dat er een brandbom naar binnen is gegooid, maar wie dit heeft gedaan is nog niet duidelijk, daar doet de politie onderzoek naar. 

In een buurtapp in Weesp doet een vriend van de eigenaar een oproep aan eventuele getuigen om zich te melden. Hij vermeldt in zijn oproep dat “de vermoedelijke dader hoogstwaarschijnlijk richting het station is gegaan.” 

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant