Afbeelding

Vergroot je omzet met je eigen webshop

Advertorial

Vandaag de dag is het belangrijk om ook online je producten aan te bieden. Op die manier kun je je klantenkring eenvoudig vergroten. Als je je producten met een pakketdienst verstuurt kun je zaken doen met iedereen in Nederland en eventueel ook daarbuiten. Dat biedt mogelijkheden om je omzet te laten groeien. Je kunt met behulp van de handige pakketten van ccvshop.nl een webshop maken of laten maken die helemaal aan jouw wensen voldoet.

Zorg voor een toegankelijke webshop

Een webshop maken is een kwestie van goed nadenken voordat je begint. Welke producten ga je aanbieden en in welke categorieën deel je die in? Als je dat weet dan kun je een menustructuur maken. Die moet duidelijk en overzichtelijk zijn. Een bezoeker moet in 3 klikken kunnen vinden wat hij zoekt. Zorg voor duidelijke en professionele foto’s van de producten die je aanbiedt. Je kunt ze zelf maken als je voldoende ervaring hebt met fotografie. Is dat niet zo, besteed het dan liever uit. Foto’s van producten die je hebt gemaakt in je eigen woonkamer met jouw interieur op de achtergrond voldoen zeker niet.

Geef bekendheid aan je webshop

Nodig bezoekers nadrukkelijk uit om je webshop te bezoeken. Dat kan bijvoorbeeld via een Facebook- of Instagrampagina. Een leuke welkomstaanbieding kan ook helpen. Je kunt klanten in je eigen omgeving laten warmlopen voor jouw webwinkel door een huis aan huis folder of een advertentie in een plaatselijke gratis krant. Nodig klanten uit om een review te schrijven over jouw webwinkel, zodat anderen weten of jouw shop goed en betrouwbaar is. Houd rekening met negatieve reviews. Die verwijder je natuurlijk niet, maar je zorgt er wel voor dat de klacht naar tevredenheid wordt opgelost. En dat vermeld je er dan natuurlijk even bij.

Aantrekkelijke online aanbiedingen

Je kunt klanten naar je webshop lokken met een aantrekkelijke aanbieding waarmee je je van je concurrenten onderscheidt. Hiervan maak je uiteraard melding op je sociale media en andere kanalen. Daarnaast kun je gebruik maken van Google Ads. Daarmee koop je advertentieruimte gebaseerd op de ingevoerde zoekwoorden. Jouw website komt bovenaan te staan, boven de ‘normale’ zoekresultaten. Er staat bij dat het om een advertentie gaat. Je kunt zelf bepalen hoe vaak er geklikt kan worden op een dag. Zo houd je de kosten beheersbaar.

Voor welke branches is een webshop aantrekkelijk?

Een webshop is aantrekkelijk als je de door jou geleverde goederen kunt verzenden. Een warme bakker heeft er dus niet heel veel aan, tenzij je goed kunt inzetten op online bestellen en afhalen. Maar zaken als kleding, verpakte levensmiddelen die niet gekoeld hoeven te worden, elektronica en onderdelen voor fietsen, auto’s en dergelijke kun je prima online verkopen. Zorg dat je verschillende betaalmogelijkheden biedt zoals iDeal en creditcard. Als je een webshop pakket bij een aanbieder afneemt zitten dit soort opties daar bij inbegrepen. De betaling wordt automatisch versleuteld verwerkt zodat de klant veilig kan betalen. 

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant