Afbeelding

Wat heb je nodig als je motor gaat rijden?

Advertorial

Als je gaat toeren heb je niet alleen een motor nodig, maar ook een aantal must-haves. Zo bescherm je jezelf én kun je comfortabel lange ritten maken. Hieronder vind je een overzicht van zes items die je absoluut wilt dragen of meenemen!

Motorhelm

Een motorhelm kopen is ongetwijfeld een van de eerste dingen die je doet als je een rit gaat maken. Je riskeert niet alleen een hoge boete als je rijdt zonder helm, ook voor je eigen veiligheid is het van belang om een motorhelm te dragen. Kies voor een helm die past bij de vorm en grootte van je hoofd én je stijl. Zo heb je de keuze uit verschillende kleuren, patronen en modellen. Goed om te weten: dames- en heren helmen zijn in principe hetzelfde. Enkel de maat is belangrijk als je een helm gaat kopen!

Motorkleding

Een motorjas en motorbroek zijn niet verplicht om te dragen, maar wel verstandig. Je kunt het beste motorkleding kopen die bestand is tegen weer en wind. Zo hoef je je niet druk te maken over een regenbui onderweg. Kies bovendien voor motorkleding die past bij je motor en rijstijl. Zo heeft iemand die gaat racen op het circuit andere wensen en behoeftes dan iemand die vooral door de stad rijdt. Begin je zoektocht met een motorjas en zoek vervolgens een bijpassende motorbroek. Sommige motorbroeken lijken qua look op een jeans, maar bieden net wat meer bescherming.

Handschoenen

Handschoenen beschermen niet alleen je handen, ze houden je handen ook droog en warm. Let qua handschoenen goed op de pasvorm en op het seizoen waarin je ze wilt gebruiken. Zo zijn verwarmde handschoenen in de winter een zege! Kies voor waterdichte handschoenen of overweeg om een stel overhandschoenen aan te schaffen. Een groot voordeel van overhandschoenen is dat je ze over je gewone handschoenen aantrekt. Zo blijven deze altijd droog. Dit is wel zo fijn voor op de terugweg.

Laarzen en/of stevige schoenen

Het is niet aan te raden om motor te rijden met gewone schoenen. Deze bieden namelijk niet voldoende grip en ondersteuning en beschermen je enkels niet voldoende. Motorschoenen en laarzen hebben een stoere uitstraling en bieden veiligheid. Je hebt de keuze uit verschillende modellen en uitvoeringen waarbij je eigenlijk niet moet letten op wat je mooi vindt, maar op het gebruiksdoel. Motorschoenen hebben een casual uitstraling, maar bieden minder bescherming dan laarzen.

Onderkleding

Wat je onder je motorkleding draagt? Dat is flexibele kleding waarin je vrijuit kunt bewegen. Kies voor speciale motor onderkleding als je je lichaam wilt beschermen tegen weersomstandigheden. Zo is er onderkleding te koop die je warm, droog of juist koel houdt. Goede onderkleding verhoogt je comfort én je concentratievermogen. Je wilt immers niet afgeleid worden door een shirt dat knelt of een broek die doorweekt is.

Motorrugzak

Tot slot is een motorrugzak een must-have als je op een praktische en veilige manier spullen mee wilt nemen. Een motorrugzak verschilt van een gewone rugzak in het feit dat je hem nauwelijks voelt zitten op je rug. Hij is bovendien gemaakt van een materiaal dat sterk is, maar waar de wind wel overheen glijdt. Koop bij voorkeur een verstelbare rugzak waar je al je belangrijke spullen in kwijt kunt. Zo kun je goed voorbereid op pad!

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant