Afbeelding

Alles wat je moet weten over zakelijke aansprakelijkheidsverzekeringen

Advertorial

Woon je in Weesp en heb je een eigen bedrijf? Dan loop je de nodige risico’s. Zo kun je bijvoorbeeld schade veroorzaken aan (spullen van) iemand anders. Soms is de schade te overzien, maar het kan ook om grote bedragen gaan. Daarom is het niet prettig als je de kosten zelf moet dekken. Met een zakelijke aansprakelijkheidsverzekering voorkom je dit. Heb je deze verzekering momenteel nog niet afgesloten voor je bedrijf in Weesp? Lees dan vooral verder, want in deze tekst vertellen wij je alles wat je moet weten over zakelijke aansprakelijkheidsverzekeringen.

Dekking van een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering

Voordat je een aansprakelijkheidsverzekering voor bedrijven (AVB) afsluit, wil je ongetwijfeld eerst weten waar je precies voor verzekerd bent. Daarom zoomen we hier in op de dekking van deze verzekering. Om te beginnen ben je verzekerd voor schade die je tijdens het werk veroorzaakt aan anderen of spullen van een ander zonder dat hierbij opzet in het spel is. Ook schade door producten die je maakt, verkoopt, installeert of importeert valt binnen de dekking van deze verzekering. Daarnaast ben je verzekerd voor letselschade die iemand oploopt als hij voor je aan het werk is. Schade die je medewerkers aanrichten terwijl ze voor jou aan het werk zijn, valt ook binnen de dekking van een AVB.

Denk overigens niet dat je altijd verzekerd bent voor schade die jij, je producten of medewerkers bij een ander veroorzaken, want dat is niet het geval. Verzekeraars sluiten een aantal zaken namelijk op voorhand al uit. Verwacht bijvoorbeeld niet dat je een vergoeding krijgt als er (ook) schade ontstaat aan je eigen spullen. Het heeft bovendien geen zin om bij je verzekeraar aan te kloppen voor kosten die je maakt als je werk opnieuw moet doen. Tot slot valt schade die ontstaat door een motorrijtuig of e-bike met kenteken niet binnen de dekking van een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering.

Aanvullende dekkingen

Ondanks dat zakelijke aansprakelijkheidsverzekeringen niet verplicht zijn, sluiten veel ondernemers in Weesp deze verzekering toch af voor hun bedrijf. Veel bedrijven denken dat een standaard AVB volstaat, maar dit is niet altijd het geval. Gelukkig kun je een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering uitbreiden met aanvullende dekkingen. Hieronder zetten we de opties voor je op een rijtje.

- Beroepsaansprakelijkheid
: schade door een beroepsfout of verkeerd advies is meeverzekerd. Omdat ieder beroep anders is, wordt een beroepsaansprakelijkheidsverzekering op maat gemaakt.
- Bestuurdersaansprakelijkheid
: dekt schade die het gevolg is van een bestuurlijke fout. Niet alleen fouten die je zelf maakt zijn verzekerd, maar ook fouten van een medebestuurder.
- Construction All Risk (CAR)
: dekt schade aan alle partijen op de bouwplaats. Vandaar dat deze verzekering vooral geschikt is voor bouwbedrijven.

Hoe sluit je een zakelijke aansprakelijkheidsverzekering af?

Je weet inmiddels wat zakelijke aansprakelijkheidsverzekeringen zijn en waar je voor verzekerd bent als je ze afsluit. Ben je van mening dat jouw bedrijf in Weesp ook baat heeft bij zo’n verzekering? Wacht dan vooral niet te lang met afsluiten. Hoe langer je wacht, des te groter het risico dat je vroeg of laat aansprakelijk gesteld wordt. Gelukkig kun je een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering bij de meeste verzekeraars tegenwoordig online afsluiten, waardoor je dit direct kunt regelen. In sommige gevallen kun je deze verzekering alleen afsluiten met persoonlijk advies. Dit is vaak afhankelijk van de omzet van je bedrijf of als het specialisme van je bedrijf hierom vraagt. In alle andere gevallen kun je een zakelijke aansprakelijkheidsverzekering ‘gewon’ online afsluiten.

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant