Afbeelding

Vijf tijdloze items voor in je droomhuis

Advertorial

(Dag)dromen kost je niets. Vandaar dat er veel, soms hardop gefantaseerd wordt over een droomhuis, en aan welke tijdloze aspecten dat allemaal aan moet voldoen. Deze dromen zijn niet eens irreëel als je eenmaal een huis gevonden hebt. Van een massief houten vloer tot een wandvullende boekenkast: deze vijf items worden vaak opgenoemd. 

De massief houten vloer

Hij is tijdloos, stijlvol en oersterk: je massief houten vloer. Het is voor veel interieurfreaks dé ondergrond voor een sierlijke woonkamer dan wel hal of keuken. Het hout ademt natuur en warmte, geen plank is hetzelfde. Het is mogelijk om eronder een vloerverwarming aan te leggen. Menigeen combineert de vloer van massief hout met een kleed onder de zithoek voor nog mer gezelligheid. Meer weten? Lees hier meer over massief houten vloeren

Het kookeiland in de woonkeuken

De woonkeuken is razend populair vanwege de ruimte en, idealiter, het vele licht dat je hier creëert. In het beste geval staat hier een kookeiland, met zitgelegenheid aan de gastenzijde. Vanachter de potten en pannen communiceert de dienstdoende chef met de gasten of andere bewoners. Zo langzamerhand wordt dit de pleisterplaats van elke woning en dat versterkt de gezinsband. Er wordt huiswerk gemaakt, gewerkt, gespeeld en zelfs tv gekeken. 

De cave dan wel hobbyruimnte

De mancave is een achterhaald begrip, want waarom zouden vrouwen (of anders) geen plek willen hebben voor zichzelf? Hoe dan ook heeft het droomhuis een aparte ruimte waar de gelukkige bewoner helemaal zijn ei kwijt kan. Vaak is het grote tv-scherm hier het middelpunt, andere gewilde items zijn een jukebox, een vintage speelautomaat, een pooltafel en natuurlijk een koelkast. De muur wordt volgehangen met favorieten: van rock- en filmsterren tot metalen borden van bekende merken. 

De afgezonderde thuiswerkplek

Een thuiswerkplek is onmisbaar in veel gezinnen, en dan liefst één buiten het huis. De uitdrukking ‘van kantoortuin naar tuinkantoor’ is al in veel interieurblogs gebezigd. Een vervallen schuur of buitengebouw wordt omgetoverd tot thuiswerkplek met uitzicht en precies de juiste afstand tot het huishouden. Maar zeker niet te ver weg. Aannemers zijn er druk mee, sinds de coronaperiode, want deze tuinkantoren zijn razend populair. 

Je eigen bibliotheek (of phonotheek)

Een op maat gemaakte boeken- of platenkast die een complete wand vult, oftewel de bibliotheek respectievelijk phonoteek is de vijfde veelgenoemde woondroom. Wanneer dit soort kasten, bij voorkeur vervaardigd van duurzaam hout, de gehele wand beslaat, ziet het geheel er klassiek en tegelijk tijdloos uit. In deze wand is vanzelfsprekend ook plaats voor hifiapparatuur, memorabilia, souvenirs en accessoires. Je eigen literaire of muzikale museum!

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant