Autobedrijf Van Nes (inmiddels gesloten) in Weesp.
Autobedrijf Van Nes (inmiddels gesloten) in Weesp.

Ford wil met eigen dealer verder in Weesp

Algemeen

WEESP - Ford Nederland wil zelf de Ford-activiteiten voortzetten in Weesp. De organisatie is in gesprek met een ondernemer die de activiteiten van autobedrijf Van Nes wil voortzetten. “Dat is niet Car Service Weesp. Zij voldoen niet aan de standaarden die Ford Nederland aan een dergelijk bedrijf stelt”, meldt Ford Nederland.

Gerald Ter Huurne van Ford Nederland verwacht dat een doorstart medio september zal plaatsvinden. “Het gaat niet om een doorstart van Van Nes maar om een nieuwe partner. Deze partner is al tot overeenstemming gekomen met de curator voor de overname van de activa. Op het moment dat ook andere openstaande punten geregeld zijn, zullen alle Van Nes klanten uitgenodigd worden voor de feestelijke heropening van het Ford-bedrijf in Weesp.”

Theo van Kan van Car Service Weesp maakte maandag bekend vanaf komende maand Ford te gaan leveren. Dat is verkeerd gevallen bij Ford Nederland. Car Service Weesp mag zich dan ook geen Ford-dealer of Ford-agent noemen, stelt Ter Huurne.

Van Kan reageert op de ophef met: “Misschien had ik mijzelf geen dealer of agent moeten noemen, maar verder doe ik niets verkeerds. Ik ben ondernemer en nu Van Nes gesloten is, spring ik in het gat dat ontstaat.”

Van Nes sloot vorige maand de deuren. Het bedrijf was 25 jaar gevestigd in Weesp.

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant