Zwak MHCW ten onder tegen Woerden

WEESP - Veel nonchalance en daardoor zwak hockey heeft MHCW zondag de kop gekost tegen Woerden. Evenals een week geleden was het spel vaak slecht en werd er met 3-2 verloren door de Weespers.

Woerden had geen problemen met MHCW. De Weespers speelden ondermaats en hadden een gebrek aan zelfvertrouwen om nog wat van het duel te maken. Dat zorgde ervoor dat de ploeg slecht stond en Woerden zo voor veel gevaar kon zorgen. De tegenstander van de Weespers stond sterk en konden het duel al voor rust naar de ploeg toe trekken. Door een Weesper goal van speler Chris Rosenmuller stond de stand na de eerste helft op 3-1.

Na de rust bleef het spel van MHCW slecht. De Weespers krabbelden wat op, maar konden pas vlak voor het slot het echte spel spelen. Dat leverde MHCW ook een treffer op door Jens van Zonneveld, maar de treffer kwam te laat.

"We moeten echt beter gaan spelen", waren de woorden van coach Elmarie Ferreira. "Je merkte goed dat we futloos speelden en het erge was dat het ook slecht bleef. De komende weken moeten we ons echt herpakken, anders wordt het een probleemjaar."

Zege zonder problemen voor hockeysters
Een erg goede eerste helft heeft de hockeysters van MHCW zondag de zege opgeleverd ten koste van Naarden. De Weesper hockeysters zette voor rust het resultaat op het scorebord: 3-0.

MHCW startte wat stroef, maar kon het slechter spel snel omzetten naar een beter verloop. Dat werd meteen beloond door een treffer van Claire Delsman. De Weespse zette haar ploeg op voorsprong en zag ploeggenoot Merel van Kassel daarna de score tot twee keer toe verhogen. Daarmee zette MHCW het sterke spel knap om tot goals. De Weespers stonden goed en Naarden bood geen moment echt tegenstand. Na rust zette MHCW Naarden vast en kwam er kans na kans voor de Weespers, maar goals bleven achterwege. Met goed spel zette MHCW echter wel de toon voor de komende weken. De ploeg speelt sterk en wordt steeds meer een geduchtere tegenstander.

"We hebben echt goed gespeeld", waren de woorden van aanvoerder Sabine Bouter. "We pakten het duel goed op en we hadden genoeg kansen. Dat je na rust geen doelpunten maakt was jammer, maar we bleven wel goed hockeyen en alles stond goed."