FC Weesp veel sterker dan DHSC

Enkele dagen na het bekertreffen met Spakenburg (2-9) heeft FC Weesp een sterke zege gepakt op concurrent DHSC. De Weespers speelden lang met een man meer en waren met 0-5 vervolgens veel sterker.

FC Weesp kende geen moment echt problemen en kon de eerste helft al vroeg op voorsprong komen. Door goals van Rick van den Burg en Buddy Buddenberg leek DHSC al vroeg verslagen. Dat gevoel werd versterkt toen een speler van DHSC een rode kaart kreeg en FC Weesp met een man meer de score kon verhogen. FC Weesp kon voor rust nog op 0-3 komen, maar Wouter Spanjerberg faalde met een toegekende strafschop.

De tweede helft kon FC Weesp met een overtal het duel helemaal op slot doen. De Weespers konden met goede aanvallen meerdere kansen creëren en hoefden geen moment terug te zakken voor DHSC. Twee goals van Rogier van de Nes en nog een treffer van Buddenberg zetten de score op een knappe 0-5 tegen de hoger geplaatste tegenstander.

Zaterdagploeg kansloos tegen koploper

FC Weesp zakt terug naar de gevarenzone van de poule. De kwakkelende Weespers maakten zaterdag tegen koploper De Meern geen enkele kans en verloren met 1-5.

De Meern was op alle fronten sterker op de velden aan de Papelaan en kon al vroeg veel kansen creëren en zelfs op voorsprong komen. FC Weesp moest veel kracht zetten om de kansen van De Meern weg te werken, maar kon geen moment voorkomen dat de koploper de voorsprong pakte en op alle fronten ook beter voetbalde dan de Weespers zelf. FC Weesp probeerde nog wel wat terug te doen, maar had geen kans op een goed resultaat.

Ondanks de forse nederlaag hoefden de Weespers geen schaamte te hebben voor de marge. De Meern heeft tot nog toe geen duel verloren. Toch moet FC Weesp de komende weken op de tellen gaan passen. Door de nederlaag staat FC Weesp ondertussen op een teleurstellende tiende plaats.

Argus sterk langs MIK

Argus heeft de smaak te pakken. De Weesper korfballers, op het veld nog laatste, weten de laatste weken wel de punten te pakken. Ook zaterdag speelden de Weespers sterk en werd het Amsterdamse MIK met 12-9 verslagen.

De Weespers toonden vanaf de start van het duel veel vechtlust en konden voor veel problemen zorgen aan de kant van de Amsterdammers. De nummer laatst kon nog goed meekomen, maar maakte geen moment echt aanspraak op de zege. Argus kon op karakter de marge op het scorebord zetten en stoomde zo op naar de vijfde plaats.

Nederlaag Oberon na goed duel

Ondanks met vlagen goed spel hebben de volleyballers van Oberon vlak voor het weekend geen zege kunnen pakken op Unicornus. De Weespers konden goed tegengas geven, maar moesten toch genoegen nemen met 3-1.

Vooral de eerste set was bloedstollend. De goedspelende Weespers vochten hard voor de punten, maar zagen de tegenstander veel veerkracht tonen. Dat resulteerde tot een lange set met een 33-31 zege voor de gasten. De set daarna was Unicornus wel sterker en kon de ploeg de voorsprong verdubbelen door een 25-15 zege. Oberon pakte de derde set terecht een punt (18-25), maar kon geen ommekeer forceren. Unicornus maakte het duel met 25-14 op karakter af.

SVU te sterk voor volleybalsters

De volleybalsters van Oberon wachten nog steeds op de eerste zege. De wat kwakkelende volleybalsters konden donderdag geen zege pakken tegen SVU: 3-1.

Oberon startte sterk en kon met goed spel voor problemen zorgen aan de kant van SVU. De veel hoger geplaatste tegenstander moest de eerste set met 21-25 aan de Weespers geven. SVU kwam daarna sterk terug en nam het duel met 25-22 over. De sterke speelsters van SVU konden daarna met 25-18 en 25-14 de zege pakken.

BC Weesp verschalkt concurrent

Zonder ook maar een moment tegen problemen aan te lopen heeft BC Weesp zaterdag een forse zege gepakt op naaste belager BV Slotermeer. De concurrent, vooraf al op een achterstand van acht punten, had geen enkele kans tegen de Weespers en verloor met 7-1.

BC Weesp kon op halve krachten de punten pakken tegen BV Slotermeer. De tegenstander was vaak weerloos tegen de sterk spelende Weespers en moest keer op keer met een nederlaag van het veld stappen. BC Weesp verloor slechts een punt na een verloren enkelspel van Pascale Philips. BV Slotermeer redde daarmee slechts de eer.

Waterpoloërs verslaan De Vuursche

Na weken van kwakkelend spel hebben de waterpoloërs van Triton weer een zege gepakt. Hoewel de stand anders doet vermoeden waren de Weespers met 5-4 veel sterker dan De Vuursche.

Zeker de eerste twee partjes kregen de Weesper waterpoloërs voldoende meters om aan de voorsprong te werken. De Weespers kwamen zonder problemen tot een voorsprong van 4-1 door doelpunten van Theo Breimer, Jasper Versteeg, Stan Den Hartog en Paul Duijn. De Vuursche kon daarna wat terugdoen, maar voordat de tegenstander hoop kreeg op een goed resultaat kon Rob Mooijman met een erg hard en raak schot de zege zeker stellen.